Caroline Munro
Kaljaa, kaasua ja kuumia kinkkuja!
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8

The Party Animal (1984)

Mielessä vain...

aka Campus aphrodisiaque; Party Animal - Der Typ, der jede Bluse sprengt; Un tombeur de folie

The Party Animal #1 The Party Animal #2

The Party Animalin keskipisteessä on 22- tai 26-vuotias erittäin kiimainen ja erittäin kummallinen poikamies nimeltä Pondo Sinatra (Matthew Causey), joka saapuu elokuvan alussa yliopistolle turnipsiauton lavalla. Pondolla on kova tarve päästä pukille. Hän saa oivallisia neuvoja Studley-nimiseltä naistenmieheltä ja vanhalta mustalta gurulta, Elbow'lta (Jerry Jones), mutta onnistuu ryssimään aina kaiken.

The Party Animal [1]
The Party Animal [2]

Suunnilleen koko elokuva koostuu näistä vonkausyrityksistä, joissa Pondo muun muassa saa terveydenhoitajalta lekaa munille, käy ostamassa jättimäistä ohjusta muistuttavan "seksilelun" ja haastaa kampuksen tytöt räsypokkaan itse naiseksi pukeutuneena. Jälkimmäisessä kohtauksessa päästään herkuttelemaan niin hienoilla tissilähikuvilla, ettei ole mikään ihme, että Pondonkin mekon alla alkaa sojottaa ("Just a little lady problem"). Toistuvien takaiskujen vuoksi Pondo on niin epätoivoinen, että tarjoutuu lopulta jopa myymään sielunsa (kenelle?) saadakseen persettä. Kyseiseen kohtaukseen sisältyy ilmeisesti elokuvan tärkein pointti, sillä se toistuu hetken kuluttua selittämättömästi uudelleen. Yhtä todennäköistä on tosin myös se, ettei millään tässä elokuvassa ole oikeasti mitään pointtia.

Yritän hieman selventää: leffan ensimmäisen puolen tunnin aikana katsoja alkaa tuntea Suurta Pelkoa. Kiinnität huomiota varsin "omintakeiseen" huumoriin, jota on runsaasti, mutta joka on usein niin älytöntä, alkeellista ja/tai tökeröä, ettet voi uskoa sitä todeksi. Pelkäät menettäneesi todellisuudentajusi ja joutuneesi maailmaan, jossa kaikki näyttää samalta kuin ennen, mutta järki ja logiikka ovat kadonneet. Tapahtumat etenevät kuin unessa. Koko elokuvan rakenne on ameeba.

The Party Animal [3]
The Party Animal [4]

The Party Animal taiteilee alku- ja lopputekstien väliin sketsimäisiä kohtauksia Pondon seksiseikkailuista, joiden lomassa ihmetellään hulluja uni-, painajais- ja jopa musiikkijaksoja! Elokuvassa nähdään myös erittäin irrallisen oloisia dokumenttipätkiä, joissa Pondon lähipiiri kertoo hänestä mietteitään kameran edessä! Kysymyksiä vailla vastauksia. Mystinen Kaunis Nainen seuraa Pondon touhuja koko elokuvan ajan, mutta hänen merkityksensä jää arvailujen varaan. Pondo joutuu punkkareiden käsittelyyn ja kaupunkilaiset jahtaavat häntä kuin Elefanttimiestä. Hän ampuu vahingossa toisen Studleyn tyttöystävistä ja nauttii lastillisen pillereitä, happoa ja kokaa koska "tytöt tykkäävät huumeista". Pornokauppias on huolestunut ydinasepolitiikasta. Studleyn ja Elbow'n henkevät keskustelut paljastavat, että reinkarnaatiolla saattaa olla jotain tekemistä Pondon epäonnen kanssa. Huonoa karmaa. Onko Pondo kani? Jos aivotärähdyksen saanut David Lynch ja Tom Green tekisivät kimpassa teinikomedian, ei silläkään olisi mitään tekemistä The Party Animalin kanssa.

The Party Animal [5]
The Party Animal [6]

Tukahduttava typertymisen tunne saa varmasti monet katsojat repimään videokasetin ulos nauhurista hyvin nopeasti ja ehkä harkitsemaan sen kauniin kiiltävään videonauhaan hirttäytymistä. Mutta jos olet rela kundi, tai kuuma kinkku, ja antaudut The Party Animalin armoille, se vie juuri Sinut ainutlaatuiselle matkalle maailmaan, jollaista et koskaan ole ennen nähnyt. Se on Pondo Sinatran pakkomielteiden ja houreiden täyteinen maailma! Mutta muista itse leimata matkalippusi hulluuden junassa, sillä kukaan ei tee sitä puolestasi. Elokuva aiheuttaa voimakkaan Pondo-pilven, jonka vaikutus on lopulta pelkästään tervehdyttävä.

Äläkä huolestu, sillä Pondollakin alkavat asiat luistaa paremmin ajan myötä. Hän kehittelee lemmenjuomaa, tai pikemminkin lemmennestettä, jota suihkutetaan uhrin päälle kuin pippurisumutetta. Ensimmäiseltä tytöltä lähtevät hiukset, toinen muuttuu gorillaksi. Uga uga! Huomaamme myös, miten hauskaa pieruhuumori voi huonoimmillaankin olla. Vihdoin Pondo löytää oikean kemiallisen yhdistelmän, jonka jälkeen panemiselle ei näy loppua. Mutta koituuko se hänen kohtalokseen? Ympyrä sulkeutuu.

NÄE JA KOE!

Versioinfo (23.7.2003):

Nordic Video julkaisi The Party Animalin Suomessa ennen videolakia lattealla, mutta paljon puhuvalla nimellä Mielessä vain...

*****
keskiarvo
toimitus
3.13/5.00 (4)
 JSSMHWEM
  4.0 2.0 5.0 1.5
keskiarvo
lukijat i
4.20/5.00 (5)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  7 (11)
64%
The Party Animal (1984)  The Party Animal (1984)Mielessä vain...  
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8

kommentit

odota...
mörrimöykky kommentoi (26.11.2014 05:02:07)
user avatar Aivan mahtavaa. Pakko katsoa-listalle meni..
vastaa »

kommentoi arvostelua ja/tai elokuvaa