Caroline Munro
Kaljaa, kaasua ja kuumia kinkkuja!
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8

Weird Science (1985)

Lisa - unelmien nainen

aka Drömtjejen

Weird Science #1 Weird Science #2

Weird Science (Lisa - unelmien nainen) saa luvan edustaa teinispesialisti John Hughesin tuotantoa tässä artikkelissa. Elokuvan pääosassa on kaksi himokasta perusnörttiä, Gary ja Wyatt (Anthony Michael Hall ja Ilan Mitchell-Smith), jotka omaksuvat Bride of Frankensteinista (1985) vahingollisia käyttäytymismalleja ja päättävät yhteistuumin rakentaa käyttöönsä ihan ikioman naisen.

Weird Science [1]
Weird Science [2]

Pojat eivät valitettavasti lähde nekrofiiliksissä hautuumaalle kaivelemaan, vaan homma hoidetaan kiusallisen tökerösti syöttämällä lehdistä leikattuja kuvia tietokoneeseen. Luojan lykystä unelmien nainen muuttuu eläväksi lihaksi, ja luomus saa nimekseen Lisa. Vaikka Lisa luodaan selkeästi seksuaalisten tarpeiden tyydyttämiseksi, eivät pojat näytä keksivän hänelle muuta tähän viittaavaa käyttöä kuin kimppasuihkun (ja silloinkin pysyvät housut jalassa). Onneksi Lisan maagisista kyvyistä otetaan sentään hyöty irti ja pojat pääsevät vihdoinkin muun muassa ravitsemusliikkeeseen, urheiluauton rattiin ja järjestämään kaupungin kuumimpia pippaloita. Pääsemme ihmettelemään myös post-apokalyptisen moottoripyöräjengin hyökkäystä.

Weird Science [3]
Weird Science [4]

Leppoisalle toilailulle on Hughes-elokuvassa kuitenkin vain oma aikansa, jonka jälkeen joudutaan tuttuun tapaan puntaroimaan elämän perimmäisiä kysymyksiä kuten sitä, MIKÄ OIKEASTI ON IHMISELLE TÄRKEINTÄ! Ja sehän on tietenkin RAKKAUS ja SISÄINEN KAUNEUS, joiden edelle ei voi asettaa edes omaa seksiorjaa. On siis selvää, ettei Weird Science hyvistä lähtökohdistaan huolimatta täytä mauttomuuden janoa missään muodossa, mutta toisaalta viihdyttävälle, sympaattiselle ja paikoitellen hauskalle scifivaikutteiselle teinikomediallekin löytyy aina paikka sydämestäni. Ja tosiaan, myös tässä elokuvassa nähdään iso ohjus.

Weird Science [5]
Weird Science [6]

Garyn roolissa esiintyvän Anthony Michael Hallin (80-luvun nörttinaama #1) lisäksi leffassa nähdään pari muutakin tuttua kasvoa: Bill Paxtonilla on hauska sivurooli Wyattin militanttina isoveljenä ja kokkelin ystävä Robert Downey Jr. on toinen koulun kuumimmista kundeista. Steven Seagalin heila Kelly LeBrock mutristelee huuliaan Lisan roolissa.

Leffaa seurasi melko kökkö, efektipitoinen tv-sarja, jota esitettiin Suomenkin televisiossa usean vuoden ajan nimellä Lisa ja pojat.

***--
keskiarvo
toimitus
2.69/5.00 (8)
 JSJLHWJMMMMK*EMPI
  2.5 3.0 3.0 3.0 2.5 2.5 1.5 3.5
keskiarvo
lukijat i
2.39/5.00 (14)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  -2 (19)
11%
Weird Science (1985)  Weird Science (1985)Lisa - unelmien nainen  
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8