Caroline Munro
Kaljaa, kaasua ja kuumia kinkkuja!
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8

Hot Chili - Kundit kuumana (1985)

Persoonattomassa Hot Chilissä etsitään petikumppania Meksikossa asti, kun neljä perusjäppistä lähtee kesätöihin paikalliseen lomakeskukseen. Hommiin on tosin vaikea keskittyä, kun ympärillä hyörii jos jonkinlaista potentiaalista poikuudenriistäjää, muun muassa nudismia ahkerasti harjoittava muusikko ja natsikliseisen miehensä selän takana piiskaa heiluttava kiimainen saksatar. Tuherosta on tarjontaa kaikille muille paitsi pateettisena piipittävälle nörtille.

Huumori ontuu, kuten moni muukin asia William "Incredible Melting Man" Sachsin vaisussa ohjauksessa - kökkö mikä kökkö. Kohtuullisen runsas tits & ass -osasto pitää kuitenkin mielenkiinnon yllä nippa nappa loppuun asti. Showtime on julkaissut elokuvan Suomessa ennen videolakia teinikomedian perinteitä kunnioittavalla nimellä: Kundit kuumana.

*½---

Hot Moves (1985)

Hot Moves muistuttaa alkuasetelmiltaan kovasti American Pieta: on neljä kaverusta, jotka sopivat kukin menettävänsä poikuutensa kesän aikana. Kavereita autetaan pyrkimyksissä parhaaseen musketöörihenkeen. Eräs hemmoista saakin tussutarjouksen välittömästi sopimuksen solmimisen jälkeen, mutta herkkä hetki keskeytyy pienen tulipalon vuoksi. Perkele! Kaveriporukan eniten romantiikkaan taipuvainen vässykkä Michael pitää pientä taukoa pihtaavasta tyttöystävästään ja miettii seuraavaa siirtoaan. Paineet ovat kovat, kun pikkuvelikin tuntuu saavan jo pesää, eikä isoveljen tyttöystävän, Heidin, flirttailu ainakaan vähennä etumuksessa tuntuvaa kuumotusta. Heidin lumoavat puskurit ovat elokuvan parasta antia ja ne lyödään tiskiin ensimmäisen kerran kohtauksessa, jossa pojat hakevat inspiraatiota nudistirannalta. Tällöin nähdään myös noin kymmenkunta naista juoksentelemassa full frontalina.

Hot Movesin valttikortti on edellisen leffan tapaan antoisa tissien (ja muunkin) esittely. Muuten ns. mauton tarjonta jää tylsään dildopelleilyyn ja ketsupin juontiin - hohhoijaa. Toisaalta pojat sentään osoittavat American Pien heppuja vakavampaa epätoivoisuutta, kun eräälle heistä lähdetään etsimään jopa maksullista naista. Pojat tapaavat myös sleazyn pornokauppiaan. Muilta osin Hot Moves on turhan hempeä ja taulapäinen elokuva, mutta helposti kertakatsottavaksi soveltuva. Leffa on tuotu Suomeen ennen ja jälkeen videolain sekä Juno Median, että Omaxin toimesta.

**½--

Joy of Sex (1984)

Esselte Videon suomikasetin raflaava kansikuva mainoslauseineen ("Kaikki on sallittua... myös se mikä on kiellettyä!") ja takakannen hehkutukset saivat odotukset korkeaksi tätä elokuvaa kohtaan. Mutta jälleen kuluttajaa kusetetaan!

Samannimiseen seksioppaaseen perustuva (?) Joy of Sex on huono, kiltti ja vielä kaiken lisäksi TYLSÄ elokuva, josta ei ehkä kannata kirjoittaa tämän enempää.

Vältä!

*----

King Frat - Kaasukuningas (1979)

"These guys are corpse stealing, substance abusing, pigging out, full mooning, womanising Gods!"

Vahvasti Animal Housesta vaikutteensa ammentava King Frat, eli suomalaisittain Kaasukuningas, on yksi pieruhuumorin merkkiteoksista ja sen dvd-julkaisu onkin jo nähnyt päivänvalon Briteissä.

Harvinaisen sottaisessa opiskelijakommuunissa asusteleva törkyinen Belushi-vastine Grossout (John DiSanti) seurustelee pumpattavan barbaran kanssa ja kehittelee tovereineen kepposia kilpailevalle veljeskunnalle. Grossoutin muihin harrasteisiin lukeutuu muun muassa kuuluisa pierukilpailu sekä uuden veljeskuntalaisen johdattaminen "opiskelijaelämän" saloihin.

Elokuvan pääosassa ovat löyhkäävä alapäähuumori ja törkeyksien esittely, joita ei olla liiemmin juonella tai muilla hienouksilla menty pilaamaan. Yliarvostettua esikuvaansa rutkasti saastaisempi King Frat on selkeästi tämän arvostelukokonaisuuden mauttomin teos ja sen pakkomielle pieruista on melkein pelottavaa. Ei ihme, että ohjaaja Ken Wiederhorn on kunnostautunut myös kauhuelokuvien saralla.

****-

Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8