Caroline Munro
Boxillinen nudisteja ja kiimaisia gorilloja
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6

The Beast That Killed Women (1965)

aka The Beast That Molested Women; The Beast That Ruined Women

The Beast That Killed Women #1 The Beast That Killed Women #2

Yritän miettiä sopivan strategian roskakoitokseen. Night of the Bloody Apes on ainoa elokuva, josta olen kuullut jotain, joten jätetään kenties paras viimeiseksi. Ehkä on parasta yrittää ottaa Something Weirdin boksista heti alkuun luulot pois, joten taatusti hirvittävän huono nudistilevy soittimeen. Jo ensimmäisen naturistitrailerin kolmeminuuttinen roikkuva tissi ja heppi -kavalkaadi paljastaa, että seuraavan parin tunnin ajan tulee sietokyky olemaan kovilla. "Remember! Nudity is not obscene, it's a way of life." Levyllä on jokin drive-in -optio, joka esittää levyn molemmat elokuvat ja ekstrat putkeen. Joudun siis kärsimään liki kymmenen minuuttia vanhoja karkki-, pikaruoka- ja kokismainoksia. Ren & Stimpy Shown "Logs from Blammo" -mainospalat ovat paljon hauskempia kuin parodioimansa esikuvat. Seuraavaksi tuleekin lisää nudistielokuvatrailereita. Lentopallon peluun katsominen alkaa kyllästyttää jo ennen ensimmäistäkään elokuvaa. Ei hyvältä näytä, vaikka minua kehotetaankin: "See lusty, busty playful lovelies get together for a riotous bare-ful romp!"

The Beast That Killed Women [1]
The Beast That Killed Women [2]

Vihdoin Beast That Killed Women alkaa. Elokuvan rakenne on sangen kunnianhimoinen, sillä ensimmäinen puolituntinen on takaumaa sairaalassa kuulusteltavan miehen kertomana. Luojan kiitos tätä ensimmäistä puolituntista seuraa vain toinen, sillä tunnissakin on vähintään vartti liikaa. Elokuvassa miehen vaimo haluaisi rajatonta rusketusta, muttei voi sitä kotipihallaan ottaa, koska naapurin mies näkee. Siispä nudistileirille, kun kerran sääkin sallii. Beast That Killed Women on puuduttavan huono elokuva. Saadakseen edes tunnin täyteen on jokaista turhaakin kohtausta jatkettava hamaan ikuisuuteen saakka. Saan siis seurata kuinka esimerkiksi ovi sulkeutuu hiiitaaasti miehen perässä. Tai kun neljä ihmistä menee johonkin, he menevät rivissä pitäen tuhtia hajurakoa. Yksi ihminen ohittaa kameran, mitään ei tapahdu, toinen ihminen ohittaa kameran, mitään ei tapahdu jne. Nudistileirillä pelataan lentopalloa ja uidaan. Jostain syystä en ylläty. Hivenen hämmästyn tosin siitä, että jotkut nudistit pitävät vaatteita yllään leirilläkin ja kaikilla on rusketusrajat. Aina kun lentopallokenttää kuvataan, on näkymän edessä puu tai muuta rojua. Miksi? Olisiko taustalta paljastunut kikkeli? Vai eikö kameraa jaksettu kantaa pidemmälle? Illalla yksi nudisti intoutuu leirinuotion ääressä eroottisluonteiseen tanssiin rummun tahdissa. Ohjaaja on nähnyt tarpeelliseksi näyttää pitkällä otoksella kuinka nuotio sammutetaan. Kiintoisaa. Sammakko kurnuttaa sellaisella äänenvoimakkuudella, että sen on täytynyt istua mikrofonin päällä. Seuraavana iltana isompi sakki ottaa osaa piirileikkiin. Kylläpä siellä leirillä on mukavaa!

The Beast That Killed Women [3]
The Beast That Killed Women [4]
The Beast That Killed Women [5]

Kyllä se naisia tappava petokin ilmaantuu. Hurjan näköinen gorilla. Silminnäkijähavainnot vahvistavat, että ainakaan kyseessä ei ole ihminen. Tässä vaiheessa kiemurtelen sohvalla tuntien jo lievää tuskaa. Nudistileirille ruumista hakemaan tulevan ambulanssin peruuttamista on leikkaajan mielestä syytä näyttää kauan. Samaten paarien kantamista lentopallokentän poikki. Ja paluumatkalla kanssa. Sekä ambulanssin lähteminen, mutta ihan vain lyhyellä otoksella.

Seuraavana iltana gorilla hyökkää sairaalaan päätyvän miehen kimppuun ja heittää tämän jorpakkoon. Nainen pakenee gorillaa, mutta joutuu pysähtymään huutaakseen apua. Poliisille mies tilittää sairaalassa, että "aluksi kuvittelin, että se on mies pukeutuneena gorillaksi." Ihmekös tuo, sillä siltähän se näyttää. "Mutta kun se tarttui minuun tajusin, että se on aito gorilla." Koska gorilla ei tartu minuun, pysyn yhä uskossani, että se oli ihminen gorillapuvussa. Gorillan läsnäolo alkaa verottaa leirin suosiota. Kylmä hiki alkaa valua pitkin kehoani, koska tajuan, että elokuvaa on kulunut vasta puolisen tuntia.

The Beast That Killed Women [6]
The Beast That Killed Women [7]
The Beast That Killed Women [8]

Aina kun gorilla riehuu ulkona, kerrossängyissä nukkuvat naiset menevät kauhuissaan saman peiton alle nukkumaan. Tämä toistuu elokuvassa useasti, ja onhan se hyvä idea, joten mikä ettei. Miehelle tarjoillaan sairaalassa hyytelöä sekä repliikkejä kuten "olen varma, että olette jo kunnossa, mutta meidän on oltava varmoja." Jossain vaiheessa huomaan miettiväni olisiko mahdollista, että aika oikeasti hidastuu katsottaessa tarpeeksi huonoa elokuvaa. Ääni on välillä niin huono, että dialogista ei meinaa saada selvää - enkä ihmeemmin jaksa edes yrittää, vaikka saatankin missata jotain elintärkeää.

Gorilla saadaan toki aisoihin loppujen lopulta ja nudistileirin suosio palailee. Omistaja ottaa entiset asiakkaat kädestä pitäen takaisin kohtauksessa, joka muistuttaa itsenäisyyspäivän vastaanottoa presidentin linnassa, mutta on - mikäli mahdollista - vieläkin tylsempi. Beast That Killed Women on oikeasti tajuttoman huono elokuva. Lisäksi se on varsin siveä. Navan alustaa ei sovi näyttää kummaltakaan sukupuolelta. Seurauksena muutamat poseerausasennot ovat vähintäänkin innovatiivisia, ja samasta syystä alastomia ihmisiä kuvataan useimmiten takaapäin. En edes halua ajatella, kuinka monta kertaa elokuvassa toistuu kohtaus, jossa joku kävelee jonnekin selkä kameraan päin. Perskannikoita on siis ihmeteltävänä kyllästymiseen saakka. Lopussa onkin aivan uskomattoman nokkela kohtaus, jossa zoomaillaan takapuoleen kunnes nainen kävelee pois kameran edestä ja taustalta paljastuu tuoli, johon on kirjoitettu "The End".

The Beast That Killed Women [9]
The Beast That Killed Women [10]
The Beast That Killed Women [11]

Roskamaratonini ei ala hyvin. Jo ensimmäisen tunnin jälkeen harkitsen keskeyttämistä. Toinen nudistielokuva perään ei kuulosta houkuttelevalta. Tarvitsen raitista ilmaa, joten käväisen pihalla. Vaatteet ylläni, vaikka aurinko paistaakin.

**---
keskiarvo
toimitus
2.00/5.00 (2)
 JSMK
  2.0 2.0
keskiarvo
lukijat i
2.00/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6