Caroline Munro
Boxillinen nudisteja ja kiimaisia gorilloja
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6

The Monster of Camp Sunshine (1964)

aka The Monster of Camp Sunshine or How I Learned to Stop Worrying and Love Nature; Monster at Camp Sunhine

The Monster of Camp Sunshine #1 The Monster of Camp Sunshine #2

Ei auta, palaan sisään hyvin psyykattuna ja päätän jatkaa.

Something Weird ei tunne armoa, ja joudun katselemaan naturistitrailereita sekä vanhoja filminpätkiä samasta aiheesta. Kaikkein käsittämättömimmässä uhkeat naiset ovat pukeutuneet cowboy-tamineisiin ja päälle miesääni lausuu jotain runoa tai lorua, joka kertoo kanoista. Aivoni kieltäytyvät rekisteröimästä kaikkea, joten minulla ei ole mitään hajua miksi ja minkä takia. Ehkä siinä oli oikeasti jotain järkeä. Jossain pätkässä nainen ja gorilla tanssivat. "There's nudes all over the place", tiedottaa jokin traileri. Vaikea on mennä vastaankaan väittämään. Jokin klipeistä alkaa käsittämättömän typerällä ismi-plörinällä. Iänikuisen lentopallon ja rantapallon heittelyn sijaan kyseinen pätkä tuo alasti harrastettavien lajien joukkoon niin painin kuin pukkihyppelyn. Tässä taidettiin myös kertoa, että "vanhat ihmiset eivät näytä hyviltä ilman vaatteita. Mutta ei ne näytä hyviltä uimapuvussakaan. Eikä edes vaatteet päällä." Tätä väitettä todistetaan oheisen kuvan hevosen selkään kapuavalla daamilla. Miten tästä voi selvitä hengissä? "Back to the nature" on ilmeisen tosissaan tehty nudismipätkä, sillä siinä ilman rihmankiertämää ovat siinä kaikki vauvasta vaariin. Ja taas tulee safkamainoksia ennen seuraavaa elokuvaa, Monster at Camp Sunshinea.

The Monster of Camp Sunshine [1]
The Monster of Camp Sunshine [2]
The Monster of Camp Sunshine [3]

Tämä tärkeä osa elokuvahistoriaa onkin mustavalkoinen. Ja komedia, koska sillä on alaotsikko "Or how I learned to stop worrying and love nature." Elokuvan on kuvannut ja editoinut Motley Crue. Elokuvassa malli ja sairaanhoitaja ovat kämppiksiä. Sairaanhoitajan kimppuun hyökkää hurjia koe-eläinrottia ja nainen on tipahtaa ikkunasta. Ilmenee, että nainen onkin oikea veteraaninaturisti, joka jopa tilaa kotiin nudistilehtiä mallin ollessa täysin noviisi mitä tulee riisuutumiseen yleisellä paikalla. Naiset katselevat nudistilehteä ja lähtevät leirille, jossa aluksi ennakkoluuloinen mallikin lakkaa huolehtimasta ja alkaa rakastaa luontoa. Leirillä malli, joka muuten toimii elokuvan kertojana, ihmettelee kuinka jollakulla on leirillä vaatteet yllä. Tyhmempi voisi luulla, että kyseessä on vieressä pitkät housut jalassa istuva nainen, mutta ei. Ihmetystä herättääkin ystävättären jälkeenjäänyt veli, Hugo.

The Monster of Camp Sunshine [4]
The Monster of Camp Sunshine [5]
The Monster of Camp Sunshine [6]

Elokuvan juoni on älyttömän nerokas ja tyttöjen tausta liittyykin oleellisesti ja täysin luonnollisesti leirille ilmaantuvaan hirviöön. Lopussa ohjaaja lyö camp-nappulan kaakkoon ja yhdistää kuvia näyttelijöistä, hirviöstä ja räjähdyksistä sekä arkistomateriaalia sotilaista tositoimissa hulvattomaan lopputaisteluun. Hulvattomuus on kyllä suhteellista, sillä itse en saa mitään kiksejä liian ilmiselvästi tarkoituksellisesti huonoista elokuvista enkä tästäkään. Beast That Killed Women sentään vaikutti rehellisesti huonolta elokuvalta. Jos tekijät kerran ovat niin taidokkaita, että huonoa elokuvaa pitää tehdä ihan tahallaan, niin miksi sitten jokainen turha kohtaus kestää turhan kauan eikä mielenkiinto kestä yllä millään?

The Monster of Camp Sunshine [7]
The Monster of Camp Sunshine [8]
The Monster of Camp Sunshine [9]

Niin kuin tässä ei olisi kaikki, purskahdan itkuun, koska elokuvan loppu kertaa vielä tapahtumat. Krapulassa ihminen on herkimmillään. "A brief summary of the movie follows for those who wish to relive its magic moments."

*----
keskiarvo
toimitus
1.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat i
1.00/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6