Caroline Munro
Boxillinen nudisteja ja kiimaisia gorilloja
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6

The Mighty Gorga (1969)


The Mighty Gorga #1 The Mighty Gorga #2

Huuh, selvisin hengissä ensimmäisestä levystä. Jotenkin rohkaistuneena siitä, että alkuasetelmiltaan onnettomin boksin levyistä on katsottu, rohkenen siirtyä seuraavaan liki pitäen ilman taukoa. Seuraavassa levyssä ei ole drive-in -optiota, joten ekstrat ja elokuva pitää katsoa erikseen. Rohkeasti aloitan The Mighty Gorgasta, joka ensimmäisen tunnin ajan muistuttaakin ihan oikeaa elokuvaa - valitettavasti vain tylsää semmoista. Sirkus on konkurssin partaalla ja itse pääjohtaja lähtee hankkimaan uutta vetonaulaa, sillä villieläinten toimittaja on tullut kertoneeksi, että hän voisi hankkia ylikokoisen gorillan. Kyseinen heebo on tosin kadonnut otusta etsiessään ja ainoastaan tytär on tallella. Tällä on samat ongelmat kuin miehelläkin: budjetti on kuralla ja kilpailijat hengittävät niskaan. Siispä viidakkoon kantajien ja apulaisen kanssa.

The Mighty Gorga [1]
The Mighty Gorga [2]
The Mighty Gorga [3]

Ainoat hetket ensimmäisen tunnin aikana, jolloin tunnen olevani jotenkin kosketuksissa tämän maailman kanssa, ovat kun typerän näköinen poppamies messuaa "Mighty Gorgaaa!" Näinä hetkinä pystyn havaitsemaan, että viidakossa samoilu ja yöpyminen eivät vaikuta ihmisten vaatetukseen ja olemukseen. Naisen meikit ja kampaus pysyvät kiitettävästi ennallaan.

The Mighty Gorga [4]
The Mighty Gorga [5]
The Mighty Gorga [6]

Alussa olen saanut sellaisen käsityksen, että gorillaa etsittäisiin Kongosta. Villi-ihmiset eivät kyllä näytä tippaakaan afrikkalaisilta ja ihan kuin joku puhuisi heistä intiaaneina. The Mighty Gorga on niin tylsä, että olen liian flegmaattinen kelatakseni takaisin. Lisäksi nudistileffat eivät varmasti voineet olla jättämättä jälkeä aivoihini, joten sekaisin voin aivan yhtä hyvin olla minäkin eivätkä vain elokuvan tekijät. He ovat sitä kuitenkin varmasti, sillä samoajat päätyvätkin jonnekin vuoren ylätasangolle, jossa on kaikkea suurta kuten valtavia sieniä. Pohdin, että mistäköhän käsikirjoittajalle ovat sienet tulleet mieleen. Fiksu päähenkilömme toteaa, että "this place almost looks prehistoric" ja pian otetaankin yhteen maailman epäaidoimman dinosauruksen kanssa. En ole varmaan ikinä nähnyt yhtä huonoja erikoistehosteita (Paitsi myöhemmin tänään, kuten tulen huomaamaan). Ihmiset tuijottavat kauhuissaan ihan toisaalle kuin monimetrisen muovisauruksen suuntaan. Mitäköhän siellä sitten on kun ei kerran jättikokoinen dinosauruslelu kiinnosta? T-rex päihitetään heittämällä sitä sen omalla munalla päähän. Lopullisen tappion otus kokee kun Gorga-gorilla tulee ja kurmottaa liskoa kunnolla päihin huomattavasti King Kongia huonommassa ja lyhyemmässä efektimittelössä.

The Mighty Gorga [7]
The Mighty Gorga [8]
The Mighty Gorga [9]

Ylipäätään viimeinen alle puolituntinen on hauskaa koheltamista ja erikoistehostemättöä, mutta valitettavasti eka tunti on vetänyt tältä kalkkunalta jo tehokkaasti maton alta. Kuitenkin The Mighty Gorgasta rohkaistuneena siirryn saman tien One Million AC/DC:n kimppuun.

*½---
keskiarvo
toimitus
1.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat i
2.00/5.00 (3)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6