Caroline Munro
Vipco: Saksia, valheita ja videonauhaa
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9

Drive-In Massacre (1977)

aka Drive-In Killer

Drive-In Massacre #1 Drive-In Massacre #2

Genre

"You'll pay to get in... and pray to get out!"

Kaikista VIPCOn "Cult Classic Frightener" -sarjan julkaisuista tämä on ylivoimaisesti surkein. Elokuva tosin vaikuttaa vielä alussa kunnon kalkkunalta kun kaksi drive-in teatterissa oleskelevaa nuorta tapetaan verisesti; splatter-efektit ovat onnettomia ja murhaajan asevalinta, pitkä miekka, varsin erikoinen.

Drive-In Massacre [1]
Drive-In Massacre [2]

Mukavan alun jälkeen taso kuitenkin romahtaa nopeasti. Lisää hauskoja murhia ei nimittäin ole luvassa, vaan tekele muuttuu jonkinlaiseksi draaman ja poliisijännärin sekoituksesi, jossa ei tapahdu oikeastaan mitään. Joitain elokuvateatterin työntekijöitä kuulustellaan ja paljon puhutaan. Mitä elokuvassa puhutaan, en tiedä, koska kasettiversion äänenlaatu on aivan järkyttävä ja huononee vielä niin, että elokuvan puolessa välissä kohinasta ei saa enää mitään selvää. Olematon valaistus puolestaan aiheuttaa sen, että hämärässä tapahtuvat kohtaukset ovat monesti silkkaa mustaa, jossa voi silloin tällöin nähdä jonkin liikkuvan. Jos epäselvää tarinaa ja mustaa ruutua jaksaa jollain tapaa seurata loppuun asti, palkitsee elokuva katsojan yhdellä kaikkien aikojen onnettomimmista finaaleista, josta tosin siitäkään ei saa kunnolla selvää kuin television valoisuutta säätämällä.

Drive-In Massacre [3]
Drive-In Massacre [4]

Drive-In Massacren tekninen huonous ei varmaankaan johdu huonosta printissä sillä elokuvan ulkonäöstä päätelleen budjetti on muutenkin ollut Invasion of the Blood Farmersin luokkaa, eli kovasti talkootyöltä tämäkin näyttää. BBFC on antanut Drive-In Massacrelle ikärajaksi 18 mikä johtunee alun kahdesta murhasta, mitään suurempia väkivaltaisuuksia kun ei tekeleessä niiden jälkeen tapahdu. Elokuvan mainoslause on muuten täysin identtinen Tobe Hooperin sirkuskauhu The Funhousen (1981) vastaavan kanssa. Kumpi varasti kummalta?

*----
keskiarvo
toimitus
1.25/5.00 (2)
 JSTH
  1.5 1.0
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9