Caroline Munro
Vipco: Saksia, valheita ja videonauhaa
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9

The Incredible Melting Man (1977)

Kahdet kasvot; Valuva kauhu

aka Den krypande hämnaren; Le monstre qui vient de l'espace; Der Planet Saturn läßt schön grüßen; L'uomo di cera; Viscosidad

The Incredible Melting Man #1 The Incredible Melting Man #2

"He feeds on human flesh!"

Astronautti Stewe West on heikosti trikatulla lennolla Saturnuksen ympäri, kun jotain menee vikaan. Palattuaan maahan West joutuu sairaalaan ja tohtorit toteavat, paitsi että mies on lievästi radioaktiivinen, hän myös sulaa hiljalleen. Ainoa tapa Stewelle pysäyttää sulaminen on toisten ihmisten ruumiiden syöminen, joten hän pakenee sairaalasta läheiseen metsään ja alkaa väijyä siellä kulkevia ihmisiä. Pitääkseen tapauksen salassa armeija lähettää Westin kanssa samalla lennolla olleen astronautin tämän perään, ainoana varusteenaan surkea geigermittari!

The Incredible Melting Man [1]
The Incredible Melting Man [2]

Hämmästyttävää kyllä, erittäin 50-lukulaisesta nimestä ja juonestaan huolimatta The Incredible Melting Man on tehty niinkin myöhään kuin 1977. Tämä ei tosin näy oikeastaan missään muussa kuin elokuvan värillisyydessä, muuten elokuva voisi hyvinkin olla vaikka Ed Woodin tuotos, joskin kalkkunamestarin teoksille tyypillinen hauskuus puuttuu kokonaan.

Juoni koostuu alun jälkeen lähinnä yksittäisistä kohtauksista joissa ensin esitellään pari metsään menevää statistia ja sitten sulava mies tappaa nämä, mikä käy kaavamaisuudessaan todella pitkästyttäväksi.

The Incredible Melting Man [3]
The Incredible Melting Man [4]

The Incredible Melting Mania on monesti mainostettu Rick Barkerin efektien avulla, mutta niitäkin nähdään kohtuullisen vähän ja erityisesti loppupuolella efektien ihailemista haittaa pahasti epäonnistunut valaistus, minkä takia tapahtumista ei saa kunnolla selvää. Muutenkaan efektit eivät hirveästi pysty pelastamaan, sillä ensimmäisen vartin jälkeen elokuva juuttuu edellä mainittuihin kaavoihin onnistumatta enää missään vaiheessa irtautumaan niistä.

Tuskaa lisäävät myös surkeat musiikit, jotka tuovat niin ikään mieleen 50-luvun ylidramaattiset scifi-tunnarit.

Versioinfo (16.2.2004):

VIPCOn vanhaa brittiversiota on väitetty jonkin verran leikatuksi, sama koskee molempia kotimaisia julkaisuja. Tietääkseni elokuvasta ei kuitenkaan julkaistu erikseen "Strong Uncut Version" -tarralla varustettua versiota, vaikka VIPCO näin kaikkien muiden briteissä leikattujen leffojen kohdalla onkin tehnyt.

*½---
keskiarvo
toimitus
2.40/5.00 (5)
 JSSMJM*THMM
  3.0 2.0 2.5 1.5 3.0
keskiarvo
lukijat i
2.17/5.00 (6)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9