Caroline Munro
Méliès d'Argent -katsaus
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5

Utopía (2003)


Utopía #1 Utopía #2

Pelastakaa meidät keskinkertaisilta fantasiaelokuvilta, joissa ei ole mitään fantastista. Pelastakaa meidät tekijöiltä, jotka ovat vain saaneet yhden puolikypsän idean eivätkä osaa luoda kiinnostavia henkilöhahmoja tai edes vetävää kuvakieltä sen tueksi. Pelastakaa meidät keskinkertaistakin keskinkertaisemmilta kliseryöppeiltä, jotka samaa tilannetta loputtomasti vatvoen vaappuvat antikliimaksiaan kohden. Pelastakaa meidät Utopíalta.

Adrián (Leonardo Sbaraglia) on nuorena poikana värvätty Utopía-nimiseen järjestöön, jonka kaikilla jäsenillä on kyky nähdä tulevaisuuteen. Järjestö on ottanut tehtäväkseen selvittää ketkä ihmiset tulevat vaikuttamaan positiivisesti ihmiskunnan kehitykseen ja maapallon tilaan, sekä sitten suojella heitä kenenkään tietämättä. Adrián on kuitenkin saanut vastuusta tarpeekseen ja koettaa elää yksinkertaista elämää. Hänet kuitenkin suostutellaan yrittämään pelastaa Ángela-niminen nainen (Najwa Nimri). Soppaa sekoittaa vielä perheensä pommi-iskussa menettänyt ja samalla sokeutunut katkera poliisimies Hervé (Tchéky Kario).

Utopía [1]
Utopía [2]

Utopían ohjaaja María Ripoll näyttää rakastuneen omaan kerrontaansa. Haalean kirkkaissa valoissa jatkuvalla syötöllä kylpevä elokuva alkaa jo noin 15 minuutin jälkeen näyttää puuduttavalta, etenkin kun Adriánin tulevaisuusvisiot on toteutettu samoissa sävyissä, ainoastaan entistä kirkkaampina. Tarinankuljetus on löysää ja mitään kokonaisuuskuvaa on turha hakea. Utopía itse asiassa tuntuu paikoitellen siltä kuin ö-luokan elokuvamaakari Albert Pyun olisi saanut käsiinsä ison budjetin ja paljon valoja.

Adriánia esittävä Leonardo Sbaraglia sopisi hyvin kevyeen romanttiseen komediaan miehisen komeaksi remonttiveikoksi johon kaikki naiset ihastuvat, mutta siinäpä se. Najwa Nimri on parempi näyttelijä, mutta käsikirjoituksen ollessa mitä on, ei hänkään kykene luomaan toimivaa hahmoa. Tchéky Karyokin hukkaa lahjojaan, vaikka hänen esittämänsä sokean poliisin ympärille voisi kyllä luoda oman televisiosarjan, jossa tämä pettämättömän poliisivaistonsa ja uskollisen naisapurinsa kanssa ratkoo kinkkisiä kriminaalitilanteita joka viikko.

Utopían katsominen on yhtä kiinnostavaa kuin ilmapallon luonnollinen tyhjentyminen, sillä erotuksella että elokuvan loputtua katsoja on tyhjä osapuoli. Tämä on halpa vitsi mutta myös totuus: jos minä näkisin tulevaisuuteen, en olisi mennyt katsomaan Utopíaa.

*----
keskiarvo
toimitus
1.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat i
2.50/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5