Caroline Munro
Night Visions - Maximum Halloween 3004
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10

Tears of Kali (2004)


Tears of Kali #1  

Ja lisää episodielokuvaa. Korjaan, huonoa episodielokuvaa. Esitysaika seitsemän maissa aamulla viidentenä peräkkäisenä elokuvana ei tietenkään paranna katselukokemusta, mutta mitätön turhuus on mitätön turhuus.

Tears of Kali koostuu kolmesta itsenäisestä tarinasta, jotka kaikki saavat alkunsa Intiassa toimineen Taylor-Eriksson- hörhökultin jäsenten toimista. Jokaiseen episodiin liittyy olennaisesti terapiasessiot; ensimmäinen sijoittuu mielisairaalaan, toinen psykoterapeutin toimistoon ja viimeinen henkiparantajan istuntoon. Yhteistä kaikille on kultin tekemät äärirajoille menneet rituaalit, joissa jäsenet oppivat luomaan oman "tulpansa". Tulpa on tiibetiläinen käsite asiasta, joka on kokonaisuudessaan tietyn henkilön mielessä luotu ja sitten manifestoitu ruumiilliseen maailmaan. Sinänsä kiehtovasta ja monipuolisuuteen automaattisesti itsensä lainaavasta ideasta ei saada lupaavan alun kehyskertomuksen jälkeen mitään irti. Ensimmäinen episodi jaksaa vielä jotenkuten kiinnostaa, mutta elokuva uppoaa liiallisen kestonsa lisäksi totaaliseen pointin puutteeseen.

Tears of Kali on todella halvalla tehty ja se näkyy. Jos ei ole paljon rahaa, pitäisi olla paljon ideoita tai runsaasti taitoa ja kekseliäisyyttä toteutuksessa. Tämän elokuvan tekijöillä ei riitä rahkeita kovinkaan monelle osa-alueelle. Lisäksi jo valmiiksi huonoa valaistusta korostanut videotykkiesitys teki monista kohtauksista lähes arvailua. Näyttelijöiden pimentoon hukkuneet kasvot olivat siinä mielessä armeliaita, että latteista suorituksista näkyi vähemmän. 110 minuutin kestossa ei sitten ollutkaan mitään armeliasta. Ohjaaja Andreas Marschallin ihmeellinen mieltymys pikatakaumiin keltaisissa sävyissä rääkyvin äänin käy sekin tuskalliseksi, kuten myös etenkin ensimmäistä episodia vaivannut taipumus syytää ääniraidalle aina "rankkaa" ja vauhdikasta rokkia kun joku juoksee hädissään.

*½---
keskiarvo
toimitus
1.75/5.00 (2)
 JSIR
  2.0 1.5
keskiarvo
lukijat i
2.25/5.00 (2)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10