Caroline Munro
Space Odyssey
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12

Slipstream (1989)

aka Slipstream: Bounty Hunter 2000; La furia del viento

Slipstream #1 Slipstream #2

"...nature runs rampant!"

Kun ohjaaja-käsikirjoittajana häärii Tronin luonut Steven Lisberger, tuottajan pallilla istuu kaksi ensimmäistä Tähtien sotaa tuottanut Gary Kurtz, musiikista vastaa Elmer Bernstein, pääosassa on Mark Hamill ja sivurooleissa Bill Paxton, Ben Kingsley, Robbie Coltrane ja F. Murray Abraham, niin elokuvahan ei mitenkään voi olla aivan täysin toivoton, eihän? Slipstream onnistuu kuitenkin suorittamaan tämän ihmeen, mitään näin laahaavan valjua en ole vähään aikaan nähnyt. 1989 valmistunut elokuva sisältää ehkä jopa enemmän lentokohtauksia kuin Top Gun, mutta paljon vähemmän homo- tai mitään muutakaan erotiikkaa. Slipstreamin seuraaminen on kuin kiinalaista vesikidutusta, mutta pitkäveteisempää.

Slipstream [1]
Slipstream [2]
Slipstream [3]

Mark Hamill on synkeä ja kovaksi keitetty (hänellä on parta!) tulevaisuuden poliisimies maailmassa, jossa luonto on iskenyt takaisin, tai jotain vastaavaa. Ainakin kaikkialla on vain laakeita niittyjä tai vuoristosolia, joiden yli liidellään loputtomasti. Tuulee myös paljon, mutta aika vaisulta vastaisku kaiken kaikkiaan vaikuttaa. Entinen jedi jäljittää karannutta murhaaja-androidia, jota esittää kuivan englantilainen Bob Peck (siinä hänen koko persoonallisuutensa). Bill Paxton tekee itselleen 80-luvulla tyypillistä roolia vähän villinä mutta humoristisena Iron Maidenin basistina - tarkoitan pitkätukkaisena pikkurikollisena. Androidi osoittautuu paljon inhimillisemmäksi kuin norjalaisen valaanpyydystäjän näköinen Hamill ja Paxton ystävystyy sen kanssa läpi elokuvan, oppien asioita itsestään ja ihmisistä hyväksi havaitulla tavalla, eli kohtausten välissä.

Slipstream on tehty yhden askeleen päässä terveestä järjestä ja noin kuuden kilometrin päässä minkäänlaisesta elokuvallisesta lahjakkuudesta. Toisin kuin Tron, se on täysin vailla mitään kiinnostavaa. Jollain ihmeellisellä keinolla mukaan houkutellut tunnetut ja lahjakkaat näyttelijät käyvät kohteliaasti vuorotellen nolaamassa itsensä, vaikka tuskin kovin moni katsoja on edes päässyt loppuun asti joten F. Murray Abraham on ainakin turvassa.

Slipstream [4]
Slipstream [5]
Slipstream [6]

Elokuva on aivan mahdottoman tylsä ja mitäänsanomaton. Isoin ongelma on ehkä kantavan idean totaalinen puuttuminen ja jatkuva hiipivä tuntu siitä, etteivät kohtaukset juuri liity toisiinsa. Slipstreamilla ei ole mitään syytä olla olemassa, eikä se missään vaiheessa ole erityisen mielenkiintoinen tai edes tahattoman hauska. Juonta ei löydy hyvällä tahdollakaan, dialogi on tuskastuttavaa ja hitaasti paikasta toiseen lentämistä kuvataan aivan loputtomasti. Ohjaus on olematonta, niin henkilöpuolella kuin kaikin muinkin tavoin. Kuvat ovat tappavan staattisia ja lähes kaikki kohtaukset päämäärättömiä Tarinaa ei oikein pysty edes haukkumaan, koska sellaista ei ole.

100-minuuttinen Slipstream näännyttää aivot kurtistaen ne heikosti sykkiväksi rusinaksi ja aiheuttaa levottomia lihasliikkeitä vartalon yrittäessä epätoivoisesti paeta tai keksiä jotain parempaa tekemistä. Ei hyvä, ei hauska, ei pöhkö, ei kiinnostava, ei mitään. "Mutta siinä on Mark Hamill!", huutaa joku takarivistä. "Ammu itsesi ennen kuin tulen sinne ja revin silmämunasi kuopistaan!", vastaa Slipstreamin alusta loppuun nähnyt henkisesti repaleinen raunio.

*----
keskiarvo
toimitus
1.25/5.00 (2)
 JSIR
  1.5 1.0
keskiarvo
lukijat i
1.50/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12