Caroline Munro
Space Odyssey
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12

La guerra dei robot (1978) :: War of the Robots

aka La guerra de los robots

La guerra dei robot #1 La guerra dei robot #2

"...combat the humanoid robots and rescue the victims!"

Voi kyllä, tässä maagisessa laatikossa on kaksi Bradley-elämystä! Tämä on vain niistä, kuten Bradleyn koko sci-fi-tuotannostakin, se tylsin. Ei ole tietenkään helppoa täyttää kokonaista 100 minuuttia kiinnostavilla tapahtumilla, mutta olisiko esim. 30 niistä sadasta liikaa pyydetty? Tai voisiko käsikirjoituksen pitää 70 minuutin rajoissa, kun ei niitä tapahtumia oikein riitä edes siihen?

La guerra dei robot [1]
La guerra dei robot [2]

Professori selittää naisavustajalleen uudesta keksinnöstään, jonka avulla hän pystyy luomaan elämää. Hän voi luoda täydellisen ihmisen! Hän voi luoda vehreää metsää kuivaan autiomaahan! Hän pystyy mihin tahansa! Mutta pystyykö ohjaaja näyttämään kahden näyttelijän päät samaan aikaan kuvassa? Ikävä kyllä ei. Herra Brescia on taas ympännyt tutun näköisen joukon puusta veistettyjä ihmisiä tiukoissa univormuissa keskelle vilkkuvien valotaulujen paratiisia, jonka pitäisi esittää avaruusalusta. Juoni, jos sitä siksi nyt voi kutsua, koostuu siitä että proffa ja assistentti kaapataan kaukaiselle planeetalle ja heidät on pelastettava. Mukana menossa säntäilee sinne tänne joukko "futuristisiin" hopeanhohtoisiin asuihin puettuja sekä ultrablondeilla peruukeilla varustettuja robotteja. Jos poppoo kuulostaa tutulta, olet todennäköisesti katsonut Bradleyn (paljon hauskemman) Star Odysseyn. Al uskoo vakaasti kierrätyksen jaloon taitoon, vaikka eihän hän muutakaan voi. Tämän kaiken lisäksi elokuvassa puhutaan loputtomasti (todennäköisesti mielisairaalasta meedion välityksellä kirjoitettuja repliikkejä), juostaan jatkuvasti edestakaisin ja venytetään tarina niin pitkälle, että se napsahtaa katki ja tyrmää kaikki osalliset.

La guerra dei robot [3]
La guerra dei robot [4]

War of the Robotsin "kliimaksi" (aivoissa oikein nytkähtää tuskasta kun käytän tuota sanaa kuvaamaan tämän elokuvan loppua) saattaa ihan oikeasti olla kaikkien aikojen pitkästyttävin avaruustaistelu koskaan. Kun katson Bradley-elokuvaa, en odota sellaisia pikkuseikkoja kuten hahmot, juoni, koherenssi tai vaikka satunnainen järjen pilkahdus keskellä absurdin avuttomuuden autiomaata. Pystyn pidättämään henkeni halki pitemmänkin sonnan läpi sukeltamisen kuin olisi tismalleen ottaen tervettä. Mutta saatana soikoon Al, sitä on tietty raja minuutteja jonka näinkin pitkälle degeneroitunut ja tämän boksin ostanut ihmisraunio jaksaa tai kykenee katsomaan miestä tekemässä ei mitään pienessä kopissa, joka esittää avaruushävittäjän hyttiä! Liika on liikaa. Suurin piirtein jokainen tämän lootan elokuvista menee kastiin "kokemus on hauskempi jälkikäteen kuin tapahtuessaan", eikä War of the Robots muodosta poikkeusta. Elokuva on hupaisaa alkuaan lukuun ottamatta kuivuuden huippua jo Bradleynkin... öh, omaperäisen... tuotannon seassa.

*----
keskiarvo
toimitus
1.63/5.00 (4)
 JSIRMM
  2.0 1.0 2.0
keskiarvo
lukijat i
1.50/5.00 (2)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12