Caroline Munro
Angel Guts - 5 dvd box set
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7

Angel Guts: Red Classroom (1979)

aka Tenshi no harawata: Akai kyôshitsu; Tenshi no harawata 2

Angel Guts: Red Classroom #1 Angel Guts: Red Classroom #2

Pornolehtien kuvaaja Murakille tulee pakkomielle lukiolaistyttöön, jonka hän näki joukkoraiskauskohtauksen sisältävässä elokuvassa. Viimein mies löytää tytön, nyt jo aikuiseksi kasvaneen Namin ja yllättäen heille syntyy suhde. Muraki rakastuu korviaan myöten Namiin, jolla on hyvin omalaatuiset mutta vahvat mielipiteet naisia, miehiä, rakkautta ja koko elämää kohtaan. Suhdetta tulee haittaamaan onneton sattuma, joka vie Murakin vankilaan. Kärsittyään kolmen vuoden tuomion, Muraki etsii Namin käsiinsä. Nainen vain on muuttunut huomattavasti, eikä ollenkaan parempaan suuntaan.

Angel Guts: Red Classroom [1]
Angel Guts: Red Classroom [2]

Ohjaaja Chusei Sone käyttää taas pimeää tilaa hyväkseen, korostaakseen sleazya ja tylyä maailmaa jossa elokuvan henkilöt elävät. Red Classroomista on turha etsiä kauniita kuvakulmia tai mitään muutakaan visuaalisesti näyttävää. Red Classroomin maailma on niin pessimistinen, että sen tapahtumia on vaikea käsitellä jo sen takia, että samaan elokuvaan on liitetty sekä raiskauskohtauksia että aidosti eroottisia ja positiivisen romanttisia tilanteita. Onneksi kaiken dekadenssin keskeltä löytyy päähenkilöille - ja samalla myös hämmentyneelle katsojalle - edes pieni valonpilkahdus.

Angel Guts: Red Classroom [3]
Angel Guts: Red Classroom [4]

Tutustuttuani tähän osaan ensimmäisenä, ensimmäisenä ajatuksena tuli väistämättä mieleen halpa, misogynistinen seksploitaatioelokuva. Onneksi olin totaalisen väärässä, sillä sen jopa kierolla tavalla feministinen sanoma tulee lopulta selville. Jos munat riittävät Red Classroomin katsomiseen, tulee katsoja huomaamaan sen uskomattoman omaperäisyyden, joka on ollut suurena vaikutteena sekä nykypäivän japanilaisille että länsimaisille elokuvantekijöille. Sone on yksi Japanin modernin elokuvan liian vähälle huomiolle jääneistä pioneereista.

***½-
keskiarvo
toimitus
3.25/5.00 (4)
 JSJMELMK*
  3.5 2.0 3.5 4.0
keskiarvo
lukijat i
3.50/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  1 (3)
33%
Angel Guts: Red Classroom (1979)  Angel Guts: Red Classroom (1979)Tenshi no harawata: Akai kyôshitsu  
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7