Caroline Munro
Kökkö-kungfun kosto: Vengeance Video UK
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8

Death Duel of Mantis (1978)

aka Tang Lang dou ji gong; Strike of Mantis Fist; Mantis Fights Cock; Death Duel of the Mantis; Mantis Fights Forever; Les combats sauvages de mantis

Death Duel of Mantis #1 Death Duel of Mantis #2

Kun independent- kung fu -elokuvan valmistusvuosi on 1978, voi sen valitettavan hyvällä todennäköisyydellä olettaa sisältävän taistelutuokioiden lisäksi myös Snake in the Eagle's Shadow'n (1978) ja Drunken Masterin (1978) inspiroimaa kohelluskomediaa. Tästä kärsii myös Taiwanissa tuotettu, Gwok Ching Kongin ohjaama mättöhalpis Death Duel of Mantis, joka laadukkaasta toimintakoreografiastaan huolimatta ei ole katsomisen arvoinen edes paatuneimmille old skool -harrastajille.

Death Duel of Mantis [1]
Death Duel of Mantis [2]
Death Duel of Mantis [3]

Death Duel of Mantis kertoo nuoresta idiootista (Ting Wa Chung), joka päätyy sattumalta isotukkaisen ja -viiksisen Chicken Fist -mestari Lung Fein oppilaaksi. Kun Ting hieman myöhemmin ystävystyy kung fu -taitoiseen kerjäläisukkoon (Mau Ging Shun) ja tämän notkeaan tyttäreen (Kam Yin Fei), paljastuu Lung Fein salattu historia ilkeänä pahiksena! Tästä syystä Lung käydään hakkaamassa kuoliaaksi. Aneeminen tarina saadaan venytettyä pakolliseen puoleentoista tuntiin täyttämällä se lapsellisella hassuttelulla ja huonosti perustelluilla kung fu -yhteenotoilla.

Abysmaalisen juonikehittelyn ja epähauskan huumoriyliannostuksen lisäksi Death Duel of Mantisia rasittaa karismaattisten näyttelijöiden täydellinen uupuminen. Pääosaan kiinnitetyn Ting Wa Chungin kasvot eivät luultavasti jäisi mieleen, vaikka katsoisi koko miehen elokuvatuotannon yhteen putkeen. Ainoastaan tolkuttomat määrät pahisrooleja tehnyt Lung Fei saa aikaan jonkinlaisen suorituksen, mikä ei tosin ole minkään arvoinen saavutus näin huonossa seurassa. Sivuosat on kansoitettu luultavasti jostain halvasta taiwanilaisesta juottolasta löydetyillä rumilla köriläillä.

Death Duel of Mantis [4]
Death Duel of Mantis [5]
Death Duel of Mantis [6]

Aivan kokonaisvaltainen epäonnistuminen Death Duel of Mantis ei kuitenkaan ole, sillä sen viimeisen puolen tunnin taistelukohtaukset ovat varsin mainioita. Ting Wa Chung on olemattomista näyttelijänlahjoistaan huolimatta pätevä akrobaatti ja Kam Yin Fein kung fu -poseeraukset aikaansaavat hauskoja avaruusääniä. Näissä puitteissa kelvollinen toiminta ei kuitenkaan pysty pelastamaan mitään. Death Duel of Mantis edustaa kung fu -elokuvaa köyhimmillään ja mielikuvituksettomimmillaan.

Versioinfo (28.9.2005):

Dvd on vähemmän yllättävästi suurin piirtein surkeinta mahdollista tasoa, laajakangaskuvan sattumanvaraisen kroppaamisen täyskuvaksi häiritessä erityisen vittumaisesti.

*----
keskiarvo
toimitus
1.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat i
1.50/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8