Caroline Munro
Kökkö-kungfun kosto: Vengeance Video UK
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8

Secret of Shaolin Kung Fu (1979)

aka Butterfly 18; Invincible Shaolin Kung Fu; Sacred Fist; Butterfly Eighteen; Les secrets de Shaolin

Secret of Shaolin Kung Fu #1 Secret of Shaolin Kung Fu #2

Ei mikään ihme miksei Lee Yi Ministä kovasta yrittämisestä huolimatta koskaan tullut tähteä. Mies on ruma, näyttelijätaidoton ja karismaltaan kahteen kertaan käytetyn kondomin elokuvallinen vastine. Mutta Leen itsensä tuottama ja toisen lahjattomuuden Got Si Hon ohjaama Secret of Shaolin Kung Fu onkin varsinainen rumilusten kavalkaadi, joten Lee sopii joukon johtajaksi paremmin kuin mainiosti.

Secret of Shaolin Kung Fu [1]
Secret of Shaolin Kung Fu [2]
Secret of Shaolin Kung Fu [3]

Elokuvana Secret of Shaolin Kung Fu on tuhtia tuubaa. Se lainaa edellä räävityn Death Duel of Mantisin (1978) tapaan täydellisen häikäilemättömästi Snake in the Eagle's Shadow'n ja Drunken Masterin (1978) hittikaavaa: Leen esittämää nuorta miestä kiusataan työpaikallaan kunnes hän saa opetusta mökinrähjässä asuvalta sedältään sekä juopolta pummilta. Lopussa tapellaan, en edes muista mistä syystä. Taisi jotain ilkeitä ihmisiä saapua kyläläisiä kiusaamaan.

Aloituksesta irtoaa sentään kohtalaista hupia kun Lee Yi Minin kung fu -taitoja esittelevän prologin jälkeen pääsemme seuraamme muutamaksi minuutiksi torsoa miestä, joka kiertää tappamassa kung fu -mestareita ajatuksen voimalla, tässä vaiheessa vielä hilpeältä vaikuttavan jälkiäänityksen säestämänä. Valitettavasti mystisen kostokierroksen jälkeen tutustumme Leen vastoinkäymisiin töissään ravintolassa ja isoisänsä mökillä.

Secret of Shaolin Kung Fu [4]
Secret of Shaolin Kung Fu [5]
Secret of Shaolin Kung Fu [6]

Seuraava puolituntinen onkin sitten suorastaan tuskallisen hankalaa seurattavaa kaikkine hosumisineen, mölyämisineen ja pakkopullamaisine kliseineen. Uskallakin olla painamatta sitä pikakelausnappulaa! Ravintolan jälkeenjäänyt kiusaajapomo ja Leetä opettava juoppolalli ovat mitä todennäköisimmin elokuvahistorian rasittavimmat henkilöhahmot. Yritykset komedian suuntaan ylinäytellään kuin kehnossa lastenteatterissa, mikä saa katsojan lähinnä itkun partaalle. Kamalaksi huutomekastukseksi yltyvä dubbaus ei lainkaan auta "vitseistä" nauttimista.

Itse taistelukohtaukset ovat varsin päteviä. Lee Yi Minilla on akrobaatin lahjoja ja hän käyttää niitä silloin tällöin edukseen. Komediasekoilun lopulta unohtava mättöfinaali on jo maittavaa seurattavaa, miksi onkin sääli, että sen eteen on leikattu 80 minuuttia hirvittävää hoopoilua. Jos kauhuksesi huomaat Secret of Shaolin Kung Fun pyörivän dvd-soittimessasi, on pikakelaus viimeiseen yhteenottoon ainoa keino nauttia kokemuksesta.

*----
keskiarvo
toimitus
1.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8