Caroline Munro
Kökkö-kungfun kosto: Vengeance Video UK
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8

Shaolin Invincible Sticks (1979)

aka Gwan wong; Fist of Shaolin; Fists from Shaolin; Les invincibles bâtons de Shao-Lin; Les invincibles de Shaolin

Shaolin Invincible Sticks #1 Shaolin Invincible Sticks #2

Totaalinen pettymys ohjaaja Lee Tso Namilta ja koreografi Tommy Leeltä, jotka ovat yhdessä vastuussa niinkin viihdyttävistä halpishakkeluksista kuin The Hot, the Cool and the Vicious (1976) ja Eagle's Claw (1977). Shaolin Invincible Sticksin parhaimmaksi palaksi jää edellä mainituistakin Lee-ohjauksista tuttu alkutekstijakso, joka esittelee elokuvassa käytettävät kung fu -tyylit. Tässä tapauksessa se tarkoittaa erilaisten keppitekniikoiden demonstrointia, kumeaäänisellä selostuksella kuorrutettuna tietenkin.

Shaolin Invincible Sticks [1]
Shaolin Invincible Sticks [2]
Shaolin Invincible Sticks [3]

Tarina on niin perkeleellisen ontto ja yllätyksetön, ettei se ole jättänyt katsomisajankohdan lähihistoriallisuudesta huolimatta aivoihini minkäänlaista muistijälkeä. Keppimätännän välit on täytetty valmistusajankohdalle välttämättömään tapaan ala-arvoisella hassuttelulla.

Kung fu -koulun opettajan poika on idiootti, jolla on iso luomi, nököhampaat ja joka ei oikeasti osaa tapella mutta kiusaa kaikkia. Melkein halkean huvittuneisuuttani! Kaiken tämän täysin aivokuolleen komedian jälkeen ei voi muuta kuin ihmetellä, onko näistä filmeistä löytyvä huumori voinut ensi-iltansa aikaan saada paikallisyleisön hykertelemään istuimissaan? Ovatko aasialaiset olleet 70-luvun lopulla niin pelottavan nyrjähtäneitä, että ovat nauttineet tästä kamasta? Tätäkö maksava yleisö todella halusi?

Shaolin Invincible Sticks [4]
Shaolin Invincible Sticks [5]
Shaolin Invincible Sticks [6]

Ja jälleen kerran: pökkelösankari Wong Taon ja valkopartapahis Chang Yin lopputaistelu bambumetsikön siimeksessä on ehkä yksinään katsomisen arvoinen, muttei palkitse läheskään tarpeeksi koko elokuvan läpi istuneita.

Versioinfo (28.9.2005):

Dvd:n kroppaus typistää paljon tilaa vaativat keppitappelut tarkoitettua sekavammaksi huidonnaksi. Bonuksena levyltä löytyy minuutin mittainen poistettu kohtaus, jonka viihdearvo on tasan nolla.

*½---
keskiarvo
toimitus
1.75/5.00 (2)
 TPME
  1.5 2.0
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8