Caroline Munro
Takka-Ilen nauhanurkka osa V - Post-apocalypse spesiaali
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8

Wheels of Fire (1985)

aka Desert Warrior; Pyro; Vindicator; Fuego; Die Solo-Kampfmaschine

Wheels of Fire #1 Wheels of Fire #2

Vastakohtien viehätys toisiaan kohtaan on loppumaton energianlähde elokuvien rakastavaisten riitelyille, etenkin kun pari ei vielä tajua rakastuneensa toisiinsa. Kulunutta kaavaa tuputetaan yleensä käsittämättömän puhkikuluneena noin joka toiseen kokonaisvaltaisesti lahjakkuudesta riisuttuun hirvitykseen, mutta toisinaan teemasta irtoaa odottamattomia bonuspisteitä elokuvalle joko parivaljakon kemian tai upean nokkelan sanailun muodossa. Ydinpommin jälkeiselle aavikolle sijoittuvasta Wheels of Firesta on ensin mainittua turha etsiä tiuhalla kammallakaan, eikä jälkimmäisestäkään varsinaisesti ole tietoa - sen sijaan tarjolla on räväyttävän töykeää ja rujoa mielipiteenvaihtoa parastaan tarkoittavien mutta käsikirjoituskyvyllisesti hieman rajoittuneiden kädellisten toimesta.

Muutenkin mukavan kajahtaneen ja jatkuvasti menoaan parantavan postapokalyptisen rymistelyn ehdottomia kohokohtia on nimittäin lemmikkihaukkaansa lennättävän blondin sekä rasvatukkaisen päähenkilöapinan koskettava dialogituokio, jossa arvon parivaljakko ei vielä tajua rakastavansa toisiaan siksi, että käsikirjoituksessa lukee niin. "Senkin rasvainen huora!", huutaa hurmaava mies nahkatamineissaan, saaden naisen läppäisemään itseään. Sitten kieritään päällekkäin mäkeä alas kiivaasti räpiköiden. Mäen juurella mies on tietenkin päätynyt ns. dominoivaan asemaan ja vankan tilanteentajunsa avittamana repäisee typyn liivin auki ja alkaa juonen kannalta äärimmäisen olennaisen tissikourinnan. Sanomattakin lienee selvää, että kuka tahansa rasvaiseksi huoraksi haukuttu nainen syvällä sisimmässään kaipaa yhtä rasvaista miestä lääppimään paljaita rintojaan likaisilla käsillään.

Ja tietysti (kuten herran elokuvia katsoneet ovat varmasti jo aiemmin noteeranneet) koska Cirio H. Santiago on visionäärisistä ohjaajista säntillisimpiä, tästä herkästä hetkestä leikataan saippuatuokioon joka saisi Aaron Spellingin sisäisen elämän kurtistumaan pilaantuneeksi rusinaksi silkasta kateudesta; mies ja rasvainen huora hierovat toistensa kehoja ja hinkkaavat huuliaan yhteen auringonlaskun haikeasti sävyttämien pilvien keskellä ristikuvan ihmeen avulla kuin seitsemännessä taivaassa.

Oleellinen havainto tässä vaiheessa lienee: joo, ihan kivalta kuulostaa, mutta entäs se muu elokuva? Ai jaijai, prätkäjengiläisiä mustassa nahkassa autiomaassa, kultti joka tähtää avaruusmatkalla universumin kansoittamiseen, kääpiö joka horisee pelkkää siansaksaa ja viittomakieltä, vailla mitään muuta pointtia oleva psyykkinen nainen joka lukee hänen aatoksiaan, pakollinen hiekkakansa ynnä heidän rituaalinsa... osuvasti nimetyssä Wheels of Firessa on tavallaan kaikkea tarpeellista, itsetarkoituksellista alfauroskostomotiivia myöten. Plus vielä osuvan vastenmielinen pahis, joka kaapattuaan naisen käskee köyttää tämän auton konepeltiin ja ajeluttaa tissipariparkaa ympäri postapokalyptista aavikkoa vain koska pystyy siihen.

Lisäpisteitä irtoaa toki vielä kohtauksesta, jossa arvon ilkimys päättää raiskata edellä mainitun tissiparin, eli moralistisen päähenkilön pikkusiskon. Tyttöparkaa (eli tämän elokuvan arvomaailmassa ilmaistuna: lihanpalaa) pitelee maassa kaksi likaista jengiläiseukkoa sadistisesti kikattaen, samalla kun Herra Saasta laskee paisuneen kehonsa tämän erityiselimien välittömään läheisyyteen. Eipä siinä vielä mitään, tusinakamaa sinänsä, mutta lopputekstejä tiiraavat palkitaan kiintoisalla tittelöinnillä: kyseessä ovat "Scum Woman 1" sekä "Scum Woman 2". Näen parastaikaa mielessäni kiistan siitä, kumman Shakespeare-tulkin ansioluetteloon saa päätyä #1 ja kumman #2. Kenties tilanne on ratkottu spontaanilla Hamlet-tulkinnalla, kenties ei. Joka tapauksessa, olen juuri nyt totaalisen päissäni joten katsokaa itse tämä merkkiteos.

***½-
keskiarvo
toimitus
3.00/5.00 (4)
 JSJLIRMK*
  3.0 2.5 3.5 3.0
keskiarvo
lukijat i
2.25/5.00 (6)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8