Caroline Munro
Takka-Ilen nauhanurkka osa V - Post-apocalypse spesiaali
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8

Equalizer 2000 (1986)

aka Defender 2000

Equalizer 2000 #1 Equalizer 2000 #2

Cirio H. Santiago tuskin jää historiaan elokuviensa laadun takia, mutta tuottamiensa post-apocalypse pätkien määrän vuoksi hän voi jäädäkin. 1986 valmistunut Equalizer 2000 kierrättää ensisijaisesti Asfalttisoturia, mutta hommassa haisee myös hieman Joe D'Amaton 2020 Texas Gladiators.

Tarina sijoittuu tulevaisuuden Alaskaan, jossa öljylähteitä hallitseva "omistajat" -heimo kontrolloi ympäröiviä ihmisjoukkoja hallitsemansa raaka-aineen avulla. "omistajiin" kuuluu myös Slade (Richard Norton), joka menettää isänsä eräässä naapuriheimon kahakassa omien ampumien kranaattien toimesta. Slade jää kapinallisten vangiksi, pakenee, pelastaa naisen ja päättää kostaa entiselle heimolleen. Apuna hänellä on Equalizer 2000, ase, joka ratkaisee sen, kuka tulevaisuudessa hallitsee maailmaa. Tai näin ainakin takakansi väittää.

Equalizer 2000 [1]
Equalizer 2000 [2]

Ei Santiagon elokuvat ole ikinä juonellaan loistaneet, mutta nyt ollaan kuitenkin normaaliakin heikommilla jäillä. Juonta ei ole edes sen vertaa, kuin vuotta aikaisemmassa Wheels of Fire -ohjaustyössä. Yhtäläisyyksiä tähän elokuvaan on kuitenkin paljon: sama käsikirjoittaja, samat kuvauspaikat ja rooli-asut ajoneuvoineen (mm. Wheels of Fire -elokuvan sankarin ajama Mustang on elokuvassa täsmälleen samanlaisena) sekä liekinheittimineen. Kaikki kliseet ovat mukana alkaen melankolisesta yksinäisestä kostajasta, kahden minuutin rakkaustarinasta, pitkitetyistä takaa-ajoista ja moraalittomista jengeistä. Poissaolollaan loistavat valitettavasti kaikki tajuntaa räjäyttävät, mutta juonen kannalta epäoleelliset tapahtumat, joiden tarkoitus on vain mielipuolisen maailmankuvan vahvistaminen.

Toimintakohtauksia on verrattain paljon, jopa 2/3 koko elokuvan kestosta. Valitettavasti ne ovat kuitenkin vain itseään toistavia ihmisjoukkojen päättömiä ryntäilyjä tai päämäärätöntä ammuskelua tussahtelevien räjähdysten saattelemina. Epävirallinen pääosanesittäjä, superasekin on melko typerä tai naiivilla tavalla cool - näkökulmasta riippuen. Aseessa on 6 piippua ja sillä voi ampua raketteja ja luoteja. 4 piippua ovat tosin pelkkiä putkia (vaihtopiippuja?), mutta kaikesta huolimatta aseen vaikutus taistelukentällä on valtaisa: se saa aseen haltijat nousemaan herrojaan vastaan ja piipun etupuolelle jäävät joutuvat poikkeuksetta pakokauhun valtaan. Vaikutus on siis enemmän psykologinen. Jonkinlainen apokalyptinen Longinuksen keihäs siis.

Equalizer 2000 [3]
Equalizer 2000 [4]

Käsikirjoitukseltaan sekava elokuva ei onnistu herättämään kiinnostusta oikein missään vaiheessa. Ihan siedettävästä asfalttisoturilookista huolimatta elokuva on vain niin kertakaikkisen tylsä, ettei edes hippimäinen loppu onnistu nostamaan minkäänlaista hymyä naamalle. Oikeastaan ainoa katsottava asia elokuvassa on naispääosanesittäjä Corinne "Pet of the Year" Wahl.

Versioinfo (7.4.2007):

Elokuvasta ei ole olemassa minkäänlaista DVD-julkaisua. Suomi-VHS on sekin erittäin harvinainen.

**---
keskiarvo
toimitus
2.25/5.00 (2)
 JLPI
  2.0 2.5
keskiarvo
lukijat i
2.67/5.00 (3)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8

kommentit

odota...
Meller kommentoi (18.4.2011 00:58:24)
user avatar Saakeli... jonkun olisi syytä tehdä kyseenalainen kulttuuriteko ja koota Cirio H. Santiagon PA-leffoista (lyhenne kuvaa sopivast sekä genreä että budjettia) semmoinen järkyttävä DVD-boksi. Transfereillakaan niin väliä - semmoinen säteilyn runtelema suttuinen VHS-laatu itse asiassa tekisi luultavimmin kaikkein eniten oikeutta lähdemateriaalille, ainakin henkisellä tasolla.
vastaa »

kommentoi arvostelua ja/tai elokuvaa