Caroline Munro
Gekitotsu! Siskoni on katutaistelija!
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6

Return of the Sister Street Fighter (1975)

aka Kaette kina onna hissatsu-ken; Return of the Female Killing Fist; Sister Street Fighter 3

Return of the Sister Street Fighter #1 Return of the Sister Street Fighter #2

Jos kaksi äärimmäisen samankaltaista elokuvaa tuottivat mukavasti rahaa, kolmas kannattanee myös puskea mahdollisimman yhteneväiseen muottiin, eikös vaan? Ja niin nopeasti kuin suinkin. Sister Street Fighter -saagan päätösjaksolle on epäilemättä näytetty vihreää valoa edellisenlaisten argumenttien nerokkuuden edessä. Miltei mikään ei ole muuttunut, mutta Return of the Sister Street Fighter jotenkin selittämättömästi vain toimii paljon paremmin kuin edeltäjänsä, vaikka kuvauksiin haaskattiin aikaa yhteensä ainoastaan kaksi viikkoa.

Return of the Sister Street Fighter [1]
Return of the Sister Street Fighter [2]

Juoni on jälleen aivan samanlainen kuin aikaisemminkin, mutta tällä kertaa toiston aiheuttama "taas?!?" -efekti on jo hilpeyttä aiheuttava. Kolmas murrettava salakuljetusoperaatio sisältää kullan nesteyttämistä ja totta kai pahikset ovat orjuuttaneet Koryun lapsuudenystävän, joka tarvitsee pikaista pelastamista.

Return of the Sister Street Fighter [3]
Return of the Sister Street Fighter [4]

Aivovammaisuuskerroinvivun vääntäminen suuremmille lukemille toimii hienosti elokuvan eduksi. Mukana on esimerkiksi selviä Jimmy Wang Yu -vaikutteita imenyt katalogi kummallisia friikkivastustajia, joille Iso Paha Oh Ryu Mei (Rinichi Yamamoto) järjestää kuin suoraan Return of the Chinese Boxerista (1975) lainatunlaiset turnajaiset, missä tietysti selvitetään ketkä ovat tarpeeksi taitavia pestattaviksi Koryua pieksemään. Gladiaattoreihin kuuluvat mm. zulu-soturi sekä muinainen babylonialainen, ja Oh itse istuu valtaistuimella myhäilemässä teurastukselle. Samankaltainen virkistävän tyhmä episodi käsittää Koryun James Bond -tyylisen "varmaan kuolemaan" jättämisen.

Return of the Sister Street Fighter [5]
Return of the Sister Street Fighter [6]

Yhä edelleen taisteluissa jäädään Sister Street Fighterin jalkoihin jo pelkästään siitä Hanging by a Threadiakin vaivanneesta syystä, ettei Koryu itse ylly ensimmäisen esiintymisensä veroisiin väkivallantekoihin. Matsit ovat kuitenkin petrausta edellisestä episodista, mistä suurin kunnia kuuluu vähemmän piilohuikkaa naukkailleelle kameramiehelle. Myös Shihomi ja vaihtuneessa roolissa paluun tekevä Kurata ottavat yhteen tyydyttävällä vimmalla. Itse hakkajaiset ovat odotetun verisiä ja prostituutiosivujuonne strippiklubeineen takaa irstausaspektin pysyvyyden, vaikka onhan jo yksin (päästä varpaisiin puetussa) Shihomissa naiskauneutta täyttämään 77-minuuttia paremmin kuin hyvin. Lyhyet esiintymiset Jirô "Sonnyn veli" Chibalta ja JAC:n Michi Lovelta on niin ikään helppo laskea lisäarvoksi.

Return of the Sister Street Fighter [7]
Return of the Sister Street Fighter [8]

Return of the Sister Street Fighter on lisää samaa, mutta mikäs siinä, kun touhu jaksaa edelleen viihdyttää näinkin oivallisesti. Pidempi tauko osien välillä tuntuu hieman piristäneen menoa ja älyttömyyksien lisääminen tekee viimeisestä Siskosta keskimmäistä hauskemman. Return of the Sister Street Fighter jäi sarjan viimeiseksi elokuvaksi ja ohjaaja Kazuhiko Yamaguchi alkoi välittömästi työstää hieman vakavampaa karate-trilogiaa, Sonny Chiban tähdittämää Masutatsu Oyama -kolmikkoa Karate Bull Fighter (1975), Karate Bear Fighter (1975) ja Karate for Life (1977).

***--
keskiarvo
toimitus
2.90/5.00 (5)
 JSSMTPJMMK*
  3.5 2.5 3.0 2.0 3.5
keskiarvo
lukijat i
3.00/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  2 (6)
33%
The Return of the Sister Street Fighter (1975)  The Return of the Sister Street Fighter (1975)  
Sivu:

1 2 3 4 5 6