Caroline Munro
Hannu Karpo - Totuuden tungetteleva torvi
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11

Pokan Alman itsenäisyysjuhlat (1986)


Ohjaus

Maa

Pokan Alman itsenäisyysjuhlat #1  

Keskellä Lapin laajaa ei-mitään löytyy Pokka. Kohtalokkaan klassisen musiikin säestämänä Karpo kertoo vaihtoehtoisista itsenäisyysjuhlista. Paikallismatriarkka Alman bileet eroavat Linnan vastaavista ainakin siinä mielessä, että vain toisissa on erillinen lappu joka kieltää "nurkkiin kuseksimisen".

Juhliin ei myöskään hyväksytä kenenkään paikallisen persettä, vaan heidän toivotaan kasvattavan niihin sieniä. Kommentti on suoraan Alman suusta ja 25 minuutin ohjelma on oikeastaan hyväntuulinen henkilökuva omilla ehdoillaan elävästä tiukasta tädistä.

Hykerrellen maailmaa solvaava Alma astui 16-vuotiaana viisikymppisen miehen kanssa 40-vuotiseen avioon. 16-tuntisia työpäiviä ruokalassaan vetävä matami majoittaa juhlien aikaan majaansa massiivisen joukon, joiden kansanmusisointeja Karpo riemastuneena tallentaa.

Pokan Alma on hieman epätyypillisempää Karpoa, sillä hän antaa kohteidensa vain olla ja elää kyselemättä sen kummemmin heidän omituisuuksiensa perään. Iso osa on omistettu usein itsestään kolmannessa persoonassa puhuvan Alman haastattelulle, jossa kansan ääni nostaa taas päätään herroihin luottamattomuuden muodossa. Järjestyksen pidossa ykkösapu ei ole poliisi, vaan iso pyssy.

Maalaisjärkimietteitä tulee myös rahan perässä juoksemisesta ja porojen e-pillereistä. Viihde-elämys riippuu pitkälti siitä, paljonko lappalaistöksäytyksistä saa irti. Ohjelma on lähinnä tuttavallisen mukavaa turinaa, josta puuttuu karpomainen absurdi konflikti ja ongelmien räikeä yksinkertaistaminen.

**½--
keskiarvo
toimitus
2.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11