Caroline Munro
Hannu Karpo - Totuuden tungetteleva torvi
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11

Punainen tori (1995)


Ohjaus

Maa

Punainen tori #1  

Kaduillamme myydään viinaa ja tupakkaa! Laittomasti! Pääkaupungissa! Alkukuvassa Hietaniemen torilla on kuulemma 77 ihmistä - joista 66 on venäläisiä viinakauppiaita. Yritteliäimmät osoittelevat pullojaan toiveikkaasti kameraan. Litra vodkaa irtoaa 50 mummon markalla. Onko koko Suomen kansa köyhiä juoppoja? Vai ovatko ne 11 ihmistä vain kovin persoja viinalle?

Kauppiaat kittaavat välillä omia varastojaan. Menoa päivittelevä Karpo heittää ilmaan viittauksen Jörn Donnerin klassikosta Perkele! Kuvia Suomesta (1971), joka onkin ihan pätevä referenssi näiden kahden maailman kohtaamiselle. Muutama paikalle eksynyt ohikulkija osoittaa hyvää makua ja juo rehellistä valtion kossua, vedoten ryssälitkun sokeuttaviin ainesosiin. Öykkäri valittaa poliisin tehottomuutta. Pälvikaljupummi retkottaa taju kankaalla kivetyksellä otsa verta valuen. Venäläiset tulee ja ostaa meidän moottorisahat. Elämmekö lopun aikoja?

Siltä kovin vaikuttaa, kun lapsetkin diilaavat deekuille dokuaineksia. Ja ostavat omiaan. Poliisiylijohtaja Olli Urponen edustaa viranomaisia ja selittää avoimen laittoman torikaupan olevan parempi vaihtoehto kuin katukongeissa tapahtuva salakauppa. Elä ja anna saastan elää.

Ja nehän tekevät niin: lopuksi Karpo nimittäin lupaa tutustuttaa meidät seuraavalla viikolla lähemmin verorahoillamme Suomessa elosteleviin venäläisiin viinakauppiaisiin. Sääli että se jää nyt näkemättä.

**½--
keskiarvo
toimitus
2.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11