Caroline Munro
Hannu Karpo - Totuuden tungetteleva torvi
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11

Ihmisiä ulkoilmapakastimessa (1999)


Ohjaus

Maa

Ihmisiä ulkoilmapakastimessa #1  

Kun ulkona on kylmempää kuin kotipakastimessa, miten tulevat kodittomat toimeen? Kaduille, roskiksiin ja metron kiskojen alle kolonsa kaivertavien naamaan vaihteeksi tutkivan katseensa kääntävä Karpo saa hämmästellä ihmisen sopeutumiskykyä nykymaailman kujanjuoksusta pudonneiden kautta.

"Eiran hienostokaupunginosasta" löytyy puoli viideltä talviyönä unta pakkasessa samalla paikalla jo neljättä vuotta tavoitteleva mies. Eräs runoilija asuu puulaatikossa. Vastaukset ovat samanlaisia vähättelevässä toteavuudessaan: onhan se kylmä, kyllä. Kirpeä ilma. Mutta unta pitää saada, vaikkei yhteiskunta asuntoihin veny.

Johtava sosiaalityöntekijä saa tilaisuuden houria miten toiveet ja ihmiset eivät aina kohtaa toisiaan. Yökahvilassa osa laitapuolen kulkijoista istua kykkii päivettyneine ihoineen ja haudattuine unelmineen. Välittyvä kuva on karu ja toivoton, sosiaalikäytännöt ovat juosseet jo vuosikaudet eri suuntaan kuin realiteetit.

Karpo-tatsia menoon tuovat runoilijan "puulaatikkorunot" ja sinänsä turvattomien kodittomien itsemääräämisoikeuden painottaminen. Suomalainen pakenee metsään hätäänsä kun muu EU ryömii sieltä pois minkä kerkiää. Metsän puutteessa turvaudutaan siihen minkä saa ja annetaan rikkaiden hoitaa rikkaiden asiat. Karpo on puhunut.

***--
keskiarvo
toimitus
3.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11