Caroline Munro
Night Visions - Back to Basics 2008
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12

Vampira: The Movie (2006)


Vampira: The Movie #1  

Genre

Tiesitkö että suomalaissyntyinen 50-luvun Amerikan kauhuohjelmajuontaja Vampira alias Maila Nurmi halusi raiskata ovennupin horror-meikkejä kavahtaneen lyhytkasvuisen aviomiehen torjuessa seksitoiveet Ed Woodin legendaarisen kalkkunaklassikon Plan 9 From Outer Space (1959) kuvausten jälkeen? Tai että hän piirteli ihmisiä joiden "anuksista kasvoi höyheniä"?

No, nyt olet näiden tiedon kultajyvien verran viisaampi, eikä siis ole mitään kuviteltavissa olevaa syytä kärsiä läpi Kevin Sean Michaelsin "dokumenttia" Vampira: The Movie. 70-minuuttisen räpellyksen ainoa siedettävä ja mielenkiintoinen piirre on kuvausten aikaan kasikymppinen Nurmi (R.I.P.) itse, joka vaikutti olevan kiehtovan kajahtanut tapaus.

Nurmen täysin jäsentelemättömän muistelujorinan katselu menisi vielä jotenkuten yleisen mielenkiinnon piikkiin, mutta joka väliin ängetyt, kivien alle piilotettujen kivien alta kaivetut, kauhua ja scifiä sivuavat pseudojulkkikset ajavat jankuttavan tyhjänpäiväisillä spekuloinneillaan kourat hakemaan haulikkoa. Tyypillinen muistelo: "Näin Plan Ninen 80-luvulla. Se oli todella huono, onpa hassua että siitä on tullut niin suosittu." Kerro lisää, mitä söit aamiaiseksi kun tämä tapahtui? Oliko taivaalla kenties pilviä?

Vampira: The Movie [1]
Vampira: The Movie [2]

Raivostuttava pälätys ei kuitenkaan riitä ohjaaja Michaelsille, joka on päättänyt täyttää tuotoksensa käytännössä joka sekunnin Commodore 64 -pelien latausmusiikkia muistuttavalla pilipaliluupilla, joka saa aivot valumaan perseestä ulos. Epäilen vahvasti musiikin olleen Wizard of Non säveltämää.

Vampira: The Movie on aivovammaisten nörttien tekemä aivovammainen elokuva aivovammaisille nörteille, joista roska- ja kalkkunaelokuvat ovat hauskempia "Mystery Science Theater 3000" -versioina. Kulttuurihistoriallista arvoa sillä on, koska Nurmi kertoo elämästään ja uransa olosuhteista merkillisen viihdemaailman pyörteissä. Elokuvana sillä on arvoa siinä missä Jari Isometsän "Karpaasi" toimii biisinä.

*----
keskiarvo
toimitus
1.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
2.00/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12