Caroline Munro
Night Visions - Maximum Halloween 3008
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15

Tokyo Gore Police (2008)

aka Tôkyô zankoku keisatsu

Tokyo Gore Police #1 Tokyo Gore Police #2

Muistiin rekisteröitynyt tapaus erikoisefektivastaavan siirtymisestä ohjaajaksi on Phil Tippettin elämää surkeampi jatko-osa Paul Verhoevenin Starship Troopersiin (1997), johon Tippett loi mieleenpainuvat avaruuden jättiötökät. Splatter-revittelyn The Machine Girl (2008) verisuihkuista vastannut Yoshihiro Nishimura liittyy Tippettin kerhoon, joskaan ei aivan yhtä kamalin tuloksin.

Tokyo Gore Policen yhteiskunnassa poliisi on yksityistetty ja kaduilla riehuu "rakentajiksi" nimettyjä hulluja geenimanipuloituja murhaajia, jotka pystyvät kasvattamaan haavoistaan fysiikan lakeja ja hyvää makua uhmaavia bioaseita. Nahkatakkiin ja minihameeseen sonnustautunut Ruka (Auditionin akupunktioista muistettava Eihi Shiina) kuuluu poliisin erikoisyksikköön, joka jahtaa supertappajia samuraimiekoin. Ruka traumailee samalla isänsä murhaa, muistaen kuitenkin lopettaa angstailun aina poseeratakseen kunnolla verihurmeessa.

Tokyo Gore Police [1]
Tokyo Gore Police [2]

Juoni avautuu jotenkuten elokuvan edetessä, vähän kuin pesukoneeseen laitettu superpallo. Pääosassa on kuitenkin hömelö törkyily, joka liittyy useimmiten verenvuodatukseen ja kehonmuokkaukseen. Rakentajien takana oleva, sojottavilla silmillä ja ulkonaisilla aivoilla varustettu viittamies, sulloo ihmisiin avaimen muotoisia mutanttikasvaimia, jotka muokkaavat taviksista friikkejä. Pintapuolisen cronenbergiläis-tsukamotolaista lihakuvastoa ja sinne tänne poukkoilevaa tarinaa jaksotetaan juurikin Verhoevenin mieleen tuovilla satiirisilla tv-mainoksilla, joissa ylistetään poliisilaitoksen kaikkivoipaisuutta.

Tokyo Gore Police [3]
Tokyo Gore Police [4]

Mainokset ovatkin Nishimuran sekamelskan nautinnollisin anti. Veri-ilotteluun repeävät kärjistetyn absurdit tietoiskut ovat lyhyitä, ytimekkäitä ja selkeitä. Samaa ei voi sanoa muusta elokuvasta. Halvalle digivideolle kuvaaminen säästää rahaa, mutta kuvia voisi silti suunnitella. Nishimuran ajatus vauhdikkaasta kohtauksesta on pitää käsivarakamera paikoillaan, laittaa näyttelijä rääkymään ja sätkimään maanisesti lähikuvassa ja tykittää taustamusiikkina samaa geneeristä industrial-luuppia. Välillä näiden valmiiksi hypersekavien räpellysten lomaan leikataan nopeita väläyksiä Shiinasta ajamassa jostakin jonnekin. Tarinankerronnaksi kelpaa laittaa peräjälkeen kaikki pöhköt splatterjutut, jotka efektiohjaaja on sattunut keksimään, todennäköisesti vielä siinä järjestyksessä.

Tokyo Gore Police [5]
Tokyo Gore Police [6]

Toisinaan verileikki toimii, ja toisinaan jopa muukin elokuva. Tokyo Gore Policen ehkä paras kohtaus on, kun Shiina taluttaa metrossa hänen persettään puristaneen miehen ulos, mätkii tätä äijän määkyessä turhaan vastaan ja leikkaa sitten kädet ranteista poikki - koska lääppiminen on rikos. Karjuvan miehen kädentyngistä suihkuaa Shogun Assassin -veri ja Shiina nappaa ylleen punaisen sateenvarjon haikean tunnelmamusiikin pärähtäessä käyntiin. Kohtauksessa tavoitellut tasot kerrankin löytyvät. Muuten kaikkialle lentävä mahdoton verimäärä tuntuu aina katoavan jonnekin, vaikka elokuvallisen veriläträyksen hienoimpia puolia on nimenomaan joku kokonaan sen peitossa. Eri efektiä tavoittelevia esimerkkejä löytyy Braindeadista (1992) The Descentiin (2005).

Nimensä veroiseksi Tokyo Gore Police kyllä yltää. Kaikkia mainittuja riittää verisessä sketsikokoelmassa, joka tarjoaa vaihtelevan tasoisen sillisalaatin tuoksinassa yhden melko huvittavan ääripään vagina dentata -ilmentymien sarjassa.

**---
keskiarvo
toimitus
2.88/5.00 (8)
 JSSMKKIRMMMK*EMPI
  2.5 2.0 5.0 2.0 2.0 4.0 1.5 4.0
keskiarvo
lukijat i
3.13/5.00 (15)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  9 (30)
30%
Tokyo Gore Police (2008)  Tokyo Gore Police (2008)Tôkyô zankoku keisatsu  
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

kommentit

odota...
gorehound kommentoi (10.4.2012 18:27:36)
user avatar Arvostelija ei ole vain ymmärtänyt tämän leffan neroutta. Voittaa helposti esim vähän puuduttavan Machine girlin.
vastaa »

kommentoi arvostelua ja/tai elokuvaa