Caroline Munro
Cine español #1: Algunos sangre, senor Larraz?
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14

Descanse en piezas (1987) :: Rest in Pieces

aka Repose en paix; Ruhe in Frieden

Descanse en piezas #1 Descanse en piezas #2

Genre

Mainion Black Candlesin jälkeen Larrazilta valmistui yksi komediaelokuva (Juana la loca... de vez en cuando, 1983) ja pari tv-tuotantoa, jonka jälkeen oli José-sedän aika siirtyä suoraviivaisiin ja sen myötä valitettavan särmättömiin kasarikauhuihin.

Rest in Pieces alkaa Helen Hewitin (Lorin Jean Vail) ja aviomiehensä Bobin (Scott Thompson Baker) saadessa kutsun Helenin hiljattain kuolleen eksentrisen ja mielisairaan tädin Katherinen (Dorothy Malone) perinnönjakotilaisuuteen. Tilaisuus ei ole aivan tavanomainen, sillä täti on päättänyt lähteä tyylillä ja tehtaillut komean videotestamentin, jossa hän perillisten luettelun päätteeksi kumoaa kylmän rauhallisesti kurkkuunsa lasillisen strykniiniä. Täti haluaa Helenin perivän hänen koko omaisuutensa, ja perustelee päätöstään sillä kuinka hän on aina inhonnut siskoaan ja kokenut että Helenin olisi pitänyt olla hänen oma tyttärensä. Loogista, eikö?

Descanse en piezas [1]
Descanse en piezas [2]

Mutta kas kummaa, perinnön haltuunottoon liittyy pari catchiä, joita ei videotestamentissa sattumalta mainittu. Kartanoon saapuessaan nuoriparille selviää, että varsinaisia perintörahoja ei ole koskaan talletettu pankkitilille, vaan ne on näppärästi kätketty jonnekin kartanoon. Kartanon kaupanpäällisenä seuraa myös omituinen naapurusto, jonka jäsenet ovat tottuneet elämään tädin omistamissa kiinteistöissä maksamatta vuokraa penniäkään. Eikä siinä vielä kaikki, heti kättelyssä Helenille käy hyvin selväksi, etteivät he ole tervetulleita taloon, kun hän saa kimppuunsa pahantahtoisen poltergeistin.

Descanse en piezas [3]
Descanse en piezas [4]

Rest in Pieces on melko tavanomainen kasarisplätterkauhu. Gore-viisari ei kuitenkaan värähdä kovin korkealle, sillä verta elokuvassa vuodatetaan aivan liian harvakseltaan, etenkin kun ottaa huomioon kuinka mielenkiinnottomiksi kartanon tapahtumat muilta osin jäävät. Tits & ass -osastolla menee sentään hieman paremmin, ja tisuja vilautellaan Helenin toimesta vähän joka välissä.

Descanse en piezas [5]
Descanse en piezas [6]

Kokonaisuus on harmillisen tasapaksu, mutta sinällään ihan koherentti ja tapahtumat rullailevat maltillisen sulavasti kohti "yllättävää" loppua. Paikka paikoin tapahtumia säestävät riemastuttavan kornit Greg De Bellesin 80's synthpopit.

Kansikuvalla, jossa valkosilmäinen posketon karpaasi lyö kätensä läpi puuseinästä, ei ole mitään tekemistä tämän elokuvan kanssa.

**½--
keskiarvo
toimitus
2.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat i
2.00/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14