Caroline Munro
Night Visions - Back to Basics 2009
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13

Disco 9000 (1976)

aka Fass Black

Disco 9000 #1 Disco 9000 #2

Olen aina epäillyt kantrimusiikin suosijoita jollain tasolla häiriintyneiksi, mutta blaxploitaatioaallon jälkimainingeissa ilmestynyt, Dolemite-ohjaaja D'urville Martinin diskokuriositeetti lyö viimeisen naulan arkkuun - jyväjemmarimusiikin kannattajat ovat suorastaan turmeltuneita psykopaatteja.

Los Angelesin kuuminta diskoa pyörittävän Fass Blackin (hälyttävästi Samuel L. Jacksonin oloinen John Poole) elämässä on kaikki kunnossa. Vaimo ja lapsi kotona, pimuja joka sormelle, kymmenittäin kavereita, svengaavat vaatteet ja Kääpiö-niminen assistentti ("Only my friends call me Midget"). Sekä koko kaupungin radioaalloilla soitettavan musiikin hallinta hyppysissään. Blackin letkeä riemu elostaan on suorastaan käsin kosketeltavaa - tässä on vaan kaikin puolin hyvä ja kova jätkä, jota ei edes the man häiritse.

Kunnes "honky tonk -musiikkiaan" radioon halajava keskisuuri musiikkimoguli herra Bellamy astuu Blackin tielle, pahoine valkonaamaviiksineen. Bellamy ei keinoja kaihda honky tonkin puolesta kamppaillessaan. Diskoa pistetään pirstaleiksi ja vierailijoita hakataan. Pian Blackin vaimokaan ei enää ole turvassa. Mikä eteen?

Disco 9000 näyttää merkillisen leppoisan maailman, jossa löysän ohuissa vaatteissa rytmikkäästi huojuvat coolit catit haluavat vain chillata rikkaassa elämässään, kunnes nuhjuinen todellisuus tunkee väkivalloin sisään. Kumma kyllä, loppuratkaisu on varsin rauhanomainen ja diplomaattinen. Leppoisa rytmi jumittuu puolivälin tienoilla kun mitään kehitystä ei tapahdu tilanteissa tai hahmoissa. Bellamy tekee uuden iskun ja soittaa siitä aamun lehti kädessään Blackille, yrittäen kiristää tätä yhteistyöhön kanssaan, aina samoilla sanoilla. Black vastaa kerta toisensa jälkeen haukkumalla Bellamyn, joka sanoo, ettei ehkä kannattaisi. Sitten ehkä fiilistellään vähän rannalla.

Rytmit ovat tarttuvat ja maailman kimalteiset pastellisävyt hurmaavat. Sen ohella jäädään kuitenkin kahluualtaaseen arkailemaan. Kiinnostavinta on oikeastaan se, miten Bellamylla näyttää olevan valta tehdä aivan mitä haluaa, paitsi saada kantrinsa radioaalloille - kun taas Black ei saa muuten tehtyä mitään, mutta radion maailmassa hän on kingi. Syvällinen dikotomia vai pelkkää ajattelematonta hölmöilyä? No, käsikirjoittaja tuntee tarvetta alkutekstikrediiteissä ilmoittaa olevansa lääketieteen tohtori, joten pakko kallistua ensin mainitun puoleen.

**½--
keskiarvo
toimitus
2.00/5.00 (3)
 JSSMIR
  1.5 2.0 2.5
keskiarvo
lukijat i
1.50/5.00 (4)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13