Caroline Munro
Night Visions - Back to Basics 2009
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13

Bersaglio mobile (1967) :: Moving Target

aka Death on the Run; Cible mouvante; Fluchtpunkt Akropolis; Headhunter

Bersaglio mobile #1  

Sergio Corbucci ohjasi tiensä spagettiwesternin legendaksi 60-luvun puolivälistä 70-luvun alkuun tekemällä toistakymmentä alan elokuvaa. Samoihin aikoihin Italian elokuvateollisuudessa tehtailtiin myös kasapäin agenttielokuvia, ja myös Corbucci pääsi kokeilemaan taitojaan tällä saralla vuonna 1967 elokuvallaan Moving Target.

Bersaglio mobile [1]
Bersaglio mobile [2]

Elämäntapavaras ja mestaripakoilija Jason (Ty Hardin) saapuu vangittuna Ateenaan. Heti kättelyssä hän pääsee pakenemaan tuntemattoman joukkion avustuksella, muttei kuitenkaan ilman toivetta vastapalveluksesta, sillä herrat vaativat Jasonia murtautumaan paikalliseen vankilaan ja noutamaan kuolleelta vangilta hammaspaikan. Hammas osoittautuu varsin kuumaksi tavaraksi, ja pian Jason saa huomata perässään olevan parin rikollisjoukon lisäksi Ateenan poliisin ja brittien salaisen palvelun. Tästä tietysti seuraa yllin kyllin juonittelua, ammuskelua ja nyrkkien heiluttelua. Ainoana ystävänään rauhaiseloa viettävä vanha kumppani Pizza, Jason yrittää säilyttää vapautensa ja kuitata itselleen mukavat eläkerahat.

Bersaglio mobile [3]
Bersaglio mobile [4]

Aihepiiristä huolimatta monet eurospy-elokuvat onnistuvat olemaan melko hidastempoisia ja tylsiä. Corbucci on kuitenkin onnistunut välttämään tämän ja saanut elokuvaan mukavan sykkeen, jossa ei juuri paikallaan seisoskella. Ateenaa käytetään mainiosti hyödyksi ja kaupunkikuvaa esitellään joutomailta aina Akropolikselle saakka, jonne yksi elokuvan komeimmista takaa-ajoista sijoittuu. Musiikit ovat usein genren parasta antia ja oikein mehevät 60-lukuisesti svengaavat jazzit on tähänkin elokuvaan saatu.

Pääosan esittäjä Ty Hardin on melko väritön sankari, mutta sivuosista löytyy useampikin mieleenpainuva hahmo, kuten Albaanina kovisteleva Gordon Mitchell ja brittimajuria esittävä Michael Rennie.

Moving Target on etenkin genren ystäville suositeltava tapaus, joka nousee tasapaksuimman massan ylle mukavasti.

***--
keskiarvo
toimitus
3.17/5.00 (3)
 JSSMLT
  3.0 3.5 3.0
keskiarvo
lukijat i
3.00/5.00 (3)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13