Caroline Munro
Za ginipiggu: Elitistin marsukatsaus
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9

Lucky Sky Diamond (1989)

aka Bloody Fragments on a White Wall; Lucky Star Diamond; Shiroi kabe no kekkon; Rakkî sukai daiamondo; LSD

Lucky Sky Diamond #1  

Lucky Sky Diamond ajatellaan usein kuuluvaksi viralliseen Guinea Pig -jatkumoon lähinnä sisältönsä ja tuottaja Satoru Oguran takia. Sisältö onkin erityisen lähellä kahden ensimmäisen osan, Devil's Experimentin (1985) ja Guinea Pig: Flowers of Flesh and Bloodin (1985) mielisairasta ja nihilististä tunnelmaa. Poikkeuksena edellä mainittuihin Lucky Sky Diamond sisältää kuitenkin sopivassa määrin annosteltua mustaa huumoria, jonka ansiosta kokonaisuus on hieman vertailukohtiaan kevyempi. Todella löyhällä juonella varustettu Lucky Sky Diamond on viihdyttävä, kaoottinen ja verinen mielisairauskertomus, josta ei muitakaan Guinea Pig -sarjalle ominaisia piirteitä puutu.

Lucky Sky Diamond [1]
Lucky Sky Diamond [2]

"LSD" menee suoraan asiaan: nuori nainen Yoko (Naoko Amihama) herää kolkossa sairaalahuoneessa kanyyli suonessaan. Kanyylin kautta häneen virtaa nestettä ja melkein heti hänen herättyään alkaa painajaismainen trippi, jossa reaalimaailma kietoutuu skitsofreenisesti Yokon sekopäisiin hallusinaatioihin. Tämän ansiosta läpi elokuvan on välillä mahdotonta tietää mikä on totta ja mikä vain häiriintynyttä matkaa.

Telineessä roikkuvat sisälmykset, vertavuotavat seinät, yhtäkkiä huoneeseen ilmestyneen akvaarion takaa tuijottava kaljupäinen tyttö ja Yokon omien sisäelinten valuminen lattialle hänen jalkojensa välistä ovat vain alkusoittoa ja esimakua alkavalle mielen pimeimpiä painajaiskeskuksia hivelevälle matkalle kohti suurta tuntematonta. Paikalle ilmaantuu lääkäri (mm. elokuvista Violent Cop ja The Princess Blade tuttu Shirô Sano) sekä sairaanhoitajana toimiva Yokon sisko (Reiko Nakamura) ja he antavat Yokolle rauhoittavan ruiskeen. Lääke vaikuttaa nopeasti ja pian Yokon sisko katselee monitoreiden kautta, kun lääkäri käyttää vaimeassa lääkepöhnässä riutuvaa Yokoa seksuaalisesti hyväkseen sairaalavuoteella.

Lucky Sky Diamond [3]
Lucky Sky Diamond [4]

Terapia ja tohtorin temput eivät auta Yokon harhoihin, joten ainoa jäljelle jäävä keino on luonnollisesti aivokirurgia. Seuraa yksi koko elokuvan hämmentävimmistä kohtauksista, kun Yokon pään avaamisen jälkeen tohtori ja sairaanhoitaja alkavat tanssimaan leikkaussalissa. Sen jälkeen hoitaja ottaa lääkäriltä suihin lääkärin sormeillessa Yokon päälaella ammottavan reiän kautta Yokon aivojen mielihyväkeskuksia rauhallisen, hieman hissimusiikkia muistuttavan pimputtelun soidessa taustalla. Sanomattakin lienee selvää, etteivät nämäkään metodit ole kovin hyviä parannuskeinoja.

Myöhemmin murhanhimoiseksi muuttunut, pahvilaatikkoon pukeutunut lääkäri ilmaantuu paikalle ja ajaa Yokoa takaa pitkin rakennuksen käytäviä veitsen kanssa. Laatikkoukon olemus ja koko kohtaus ovat sen verran ällistyttäviä, että Lucky Sky Diamond lunastaa viimeistään tässä vaiheessa paikkansa japanilaisten underground-elokuvien tästä ääripäästä pitävien fanien sydämissä.

Lucky Sky Diamond [5]
Lucky Sky Diamond [6]

Lucky Sky Diamond on kokonaisuudessaan gorensävyinen kaaos, jonka karisma tuskin kuitenkaan puree aivan kaikkiin katsojiin. Kohdeyleisönä voitaneenkin pitää heitä, jotka pitivät Guinea Pig -sarjan alkujaksoista. Elokuvasta ei ole englantiystävällistä julkaisua, mutta se ei liiemmin katsomiskokemusta huononna. Dialogi on erittäin vähäistä ja erityisesti pääosan näytteleminen koostuu lähinnä hysteerisestä huutamisesta ja katatonisesta tuijottamisesta.

***--
keskiarvo
toimitus
2.50/5.00 (2)
 JSSM
  2.0 3.0
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9