Caroline Munro
Oppilaitokset ojennukseen: Sukeban Deka
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9

versioinfo:

Sukeban Dekan arvoa ei olla vielä ymmärretty Japanin ulkopuolella. Tämän vuoksi televisiosarjoista kiinnostuneiden ainoa vaihtoehto on Toein remasteroidut mutta tekstittämättömät dvd:t. Julkaisuja on yhteensä 14 kappaletta, ja jokainen niistä sisältää 5-10 jaksoa. Järjettömien myyntihintojen vuoksi on suositeltavaa palkata itselleen välittäjä Japanista ja tällä tavoin hankkia levyt käytettynä joko Yahoo Japan Auctions -huutokaupoista tai Amazonin yksityisiltä myyjiltä. Jokaisen sarjan ensimmäisen volumen kohdalla kannattaa lisäksi panostaa loppuunmyydyn ensimmäisen painoksen metsästämiseen, sillä se sisältää kyseisen sarjan dvd-levyille tarkoitetun upean keräilykotelon. Lisämateriaaleina nähdään toisen ja kolmannen sarjan lyhyet mainokset sekä tekijöiden haastatteluita sisältävät vihkoset. Lisäksi ensimmäisen sarjan viimeinen jakso on Behind the Scenes kooste sarjan tekemisestä.

Normaalien julkaisujen lisäksi on olemassa edullinen "Sukeban Deka Compilation DVD". Se sisältää jokaisesta sarjasta yhden kokoelmajakson, joka kertaa siihenastisia tapahtumia. Näiden jaksojen näkeminen ei ole välttämätöntä, vaikka ne alun perin esitettiinkin osana sarjaa. Dvd:llä ne on julkaistu ainoastaan sarjoista erillään, minkä takia jaksojen numeroinneissa tapahtuu mystisiä yhden numeron katoamisia. "Sukeban Deka Compilation DVD":n ostamista voi suositella sarjan todellisille faneille, sillä muuten ensimmäisen sarjan keräilyboksiin jää yhden dvd:n kokoinen tyhjä aukko. Ostopäätöstä puoltaa myös se, että ensimmäisessä kokoelmajaksossa on mukana uusi kohtaus, jossa Yuki Saito pitelee sylissään kissaa.

Elokuvien suhteen tilanne on valoisampi. Media Blasters on julkaisut alkuperäiset elokuvat Yhdysvalloissa edulliseen hintaan ja laadukkailla lisämateriaaleilla. Levyiltä löytyvät dokumentit ovat herkkua varsikin Yoko Minaminon ja Yui Asakan faneille. Kyse on täsmälleen samoista painoksista kuin Toein japanilaiset julkaisut, ainoastaan levyjen bit rate on marginaalisesti matalampi. Ensimmäisessä elokuvassa tämä ei aiheuta ongelmia, mutta jatko-osassa on paikoitellen nähtävissä kuvan pikselöitymistä. Kenta Fukasakun Yo-Yo Girl Copista löytyy julkaisuja R1 -alueen lisäksi mm. Briteistä ja Ranskasta, jossa levittäjä on muuttanut elokuvan nimen entistäkin typerämpään muotoon Tokyo Girl Cop.

Sarjan ja elokuvien musiikeista pitävien kannattaa myös varautua lompakon kevenemiseen. Ichiro Nittan sävellykset, teemakappaleet sekä muiden artistien esittämät laulut on kaikki hankittava eri lähteistä. Sukeban Deka Original Soundtrack -levyt, joita löytyy yksi jokaista sarjaa ja elokuvaa kohtaan, sisältävät kukin 40-60 Nittan sävellystä. Sukeban Deka Last Memorial CD pitää sisällään Saiton, Minaminon ja Asakan esittämät teemakappaleet. Muiden artistien esittämät laulut ja teemakappaleet on hankittava erikseen. Yo-Yo Girl Copista on arvatenkin olemassa soundtrack, mutta sitä ei kukaan tarvitse. Siihen varatulla rahalla voi ostaa huutokaupasta Sakin käyttämän jojon jäljennöksen, reaalikokoisen teräsmaskin, tai Lovely Gals -kokoelmassa julkaistuja Sukeban Deka figuureja.

Tyttöjen nykyisiä kuulumisia voi seurata esimerkiksi Yuma Nakamuran kotisivun ja blogin kautta, josta löytyy useita hienoja kuvia jälleennäkemisistä Yui Asakan ja Yuka Onishin kanssa. Kirjoitukset ovat luonnollisesti vain japaniksi, mutta todellinen fani ei anna sen lannistaa. Japanilaisten naistähtien blogiaktiivisuus on suorastaan hämmentävällä tasolla, joskin idolien kohdalla se on selkeästi työhön kuuluva osa. Sukeban Dekan tähdistä ketään ei luonnollisesti enää voi luokitella idoliksi, mutta heistä useimmat ovat yhä aktiivisia viihdeteollisuudessa. Eläkkeelle ovat siirtyneet ainoastaan Akie Yoshizawa ja Haruko Sagara, joka tiettävästi nauttii nykyään elämästä Hawajin auringossa.Yuka Onishi, Yui Asaka ja Yuma Nakamura vuosina 1987 ja 2004.

Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9