Caroline Munro
Rakkautta & Anarkiaa '09 -festivaaliraportti
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16

In the Loop (2009)

In the Loop - silmukka kiristyy

aka Dans le coup; Kabinett außer Kontrolle

In the Loop #1 In the Loop #2

Genre

Armando Iannucci on Briteissä erittäin kunnostautunut, mutta maailmalla toistaiseksi vähemmän tunnettu komedian ammattilainen. Mm. koomikko Steve Cooganin esittämän uskomattoman epäpätevän tv-juontajan edesottamuksista kertovaa I'm Alan Partridgea (2002) ohjannut ja kirjoittanut Iannucci on nyt siirtänyt version poliittisesta satiirisarjastaan Politiikan nappula (The Thick of It, 2005) elokuvamuotoon.

In the Loop [1]
In the Loop [2]

In the Loopissa Englannin ja Yhdysvaltain ulko- ja sisäpolitiikasta vastaavat päättäjät näytetään aivan yhtä toivottomina tumpeloina kuin Alan Partridge omissa pienemmissä ympyröissään. Tom Hollanderin selkärangattoman päättämättömänä esittämä pikkupoliitikko Simon Foster päästää pahemman luokan sammakon suustaan vastatessaan suorassa radiolähetyksessä juontajan yllätyskysymykseen mahdollisesta sodasta Lähi-idässä.

Pääministerin informaatiovastaava Malcolm Tucker (pelottavan rationaalista vihaa tihkuva Peter Capaldi) hyökkää Fosterin kimppuun loputtoman kekseliäällä verbaalisella täystykityksellä. Samaan aikaan Fosterin tuore assistentti Toby (Chris Addison) onnistuu sotkemaan tämän Amerikan vierailevaan sotakomissioon. Matka Washingtoniin sekoittaa niin kansainvälistä tilannetta kuin asianosaisten henkilökohtaista elämää harvinaisen tehokkaasti.

In the Loop [3]
In the Loop [4]

Iannuccin näkemys politiikasta on armottoman pisteliäs. Itsekkäät sisäsiittoiset asemasuojautujat sohivat jatkuvalla syötöllä sen hetken suosiollisimpaan ilmasuuntaan, puhuen itseään pusseihin nopeammin kuin saavat niitä eteensä. Lasten hiekkalaatikkoleikkejä globaalilla mittakaavalla sössivät itsetärkeilijät tekevät mitä tahansa saadakseen kaiken näyttämään sopivalta ja korrektilta, mutteivät nosta pikkurilliäänkään hoitaakseen oikeita asioita. Sanat ja niiden muotoilu ovat kaikki kaikessa. Maailma on sitä, millaiseksi sen kuvailee. Ja kuvailua voi aina muokata.

Sanat ovat myös In the Loopin käsikirjoituksen keskiössä - tämän kaltaista verbaalista ilotulitusta saa harvoin jos koskaan. Tohtori Outolemmen (1964) jälkeläiseksi helposti miellettävä pilkkakirves on myrkkyä täynnä ja paremman leivän makuun päässeet näyttelijät pistävät parastaan. Etenkin Hollanderin toivoton passiivisaggressiivinen aaseilu ja Capaldin hervottoman mielikuvituksekas kirosanojen ripuli iskevät suoraan ja lujaa.

In the Loop [5]
In the Loop [6]

In the Loop on toteutettu poukkoilevalla käsivaralla, kuin energisenä versiona Konttorista (The Office, 2001) (joskaan kukaan ei puhu suoraan kameralle). Sävy on lähellä naturalismia, jota vastaan tyylitelty sanavalmius kuitenkin haraa. Karikatyyreiksi moneen otteeseen venähtävissä hahmoissa on kuitenkin aina juuri tarpeeksi tosipohjaa.

****-
keskiarvo
toimitus
3.40/5.00 (5)
 JSSMTPIRPI
  3.0 3.0 3.0 4.0 4.0
keskiarvo
lukijat i
3.81/5.00 (8)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  9 (10)
90%
In the Loop (2009)  In the Loop (2009)In the Loop - silmukka kiristyy  
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16