Caroline Munro
Night Visions - Back to Basics 2010
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11

[Rec]² (2009)

aka REC 2: Experimenta el miedo

[Rec]² #1 [Rec]² #2

Jaume Balagueron ja Paco Plazan [Rec] (2007) toimi viihdyttävänä piristysruiskeena tuoreiden zombirymistelyjen mielikuvituksettomassa suossa. Palomiehiä seuraavan espanjalaisen paikallistelevisioryhmän pakokauhun hetket zombien valtaamassa kerrostalossa kuvattiin riemastuttavan tiukalla ja säälimättömällä otteella, ikään kuin tv-kuvaajan tallenteena.

[Rec]² [1]
[Rec]² [2]

[Rec] ehdittiin jo tehdä käytännössä kuva kuvalta uusiksi Amerikassa nimellä Quarantine (2008). Nyt Balaguero ja Plaza jatkavat itse ryöstöviljelyä alkupuoleltaan osin varsin viihdyttävällä säikyttelykoosteella [Rec] 2, joka kuitenkin osoittautuu lopulta hajanaiseksi ja aivokuolleeksi vedätykseksi.

Kakkososa sijoittuu samaan aikaan ja paikkaan kuin ensimmäinenkin. Tällä kertaa tilannetta katsotaan taloon iskevän SWAT-tiimin vinkkelistä. Erikoisjoukoilla on luonnollisesti kamerat kypärissään, joten Blair Zombie Project voi jatkua.

[Rec]² [3]
[Rec]² [4]

Jatko-osan uusi käänne on, etteivät epäkuolleet olekaan zombeja vaan paholaisen riivaamia. Sitten tavoitellaan alkutartunnan saaneen tytön verta, että voitaisiin kehittää tieteellinen vastalääke demoniseen riivaukseen. Tai jotain. Puolessa välissä myös vaihdetaan näkökulmaa taloon viemärien kautta seikkailumielessä hiipivien varhaisteinien kolmikkoon. Joilla myös sattuu olemaan kamera, jota kukaan ei malta sammuttaa.

Viimeistään tässä kohtaa [Rec]² hylkää kiinnostavan elokuvan polut ja karkaa hajanaiseen hölmöilyyn. Hahmojen motiivit ja koko elokuvan olemassaolo tuntuvat pohjautuvan vain haluun tehdä lisää tätä kamaa kun eka leffakin menestyi. Sitä ei muutama tehokas shokkisäikytyshetki auta.

[Rec]² [5]
[Rec]² [6]

Manauskuviota johtavan maanisen papin hourinta on myös ensi alkuun piristävää ja odottamatontakin, mutta mitä pitemmälle elokuva etenee, sitä puuduttavammaksi yksioikoinen fanaattisuus muuttuu. Ajatukset kulkevat lähinnä miettimään, montako kamerahullua yhteen taloon oikein sattuman kaupalla mahtuu, etenkin ykkösosan huomioiden. Kuuleman mukaan jatkoa on kuitenkin jo luvassa ainakin kahden elokuvan verran, joista toinen olisi prequel. Balaguero ja Plaza näyttävät hanakoilta toistamaan Takashi Shimizun loputtoman pelleilyn Ju-On -kummittelun parissa.

**---
keskiarvo
toimitus
2.88/5.00 (4)
 JSSMKKIR
  3.0 3.0 3.5 2.0
keskiarvo
lukijat i
2.32/5.00 (14)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11