Caroline Munro
Night Visions - Back to Basics 2010
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11

Devil's Three (1979)

aka Pay or Die; Devil's Angels; Devils Three: The Karate Killers; Mean Business; Les 3 diables; Tre tjejer mot maffian

Devil's Three #1 Devil's Three #2

Cleopatra Wong on filippiiniläisen tuottaja-ohjaaja-käsikirjoittaja Bobby A. Suarezin vastine karatekuningatar Cleopatra Jonesille (Cleopatra Jones - karatekuningatar, 1973). Muotitietoisen ja persustenpotkimistaitoisen Interpol-agentin seikkailut alkoivat They Call Her Cleopatra Wongissa (1978), ja vielä samana vuonna tämä yhdisti voimansa Suarezin toisen luomuksen Bionic Boyn kanssa elokuvassa Dynamite Johnson. Seuraavana vuonna valmistunut Devil's Three on Cleon sooloseikkailuista kämäisempi ja poskettomampi.

Devil's Three [1]
Devil's Three [2]

Filippiinien alamaailman überboss Lucifer Devlin (Johnny Wilson) ei kovanaamaräksyttäjänä tee juurikaan vaikutusta. Ei siis ihmekään että hänen mafiosoluutnanttinsa ovat päättäneet ns. pitää kaiken pelin itsellään. Työrauhan takaamiseksi he kaappaavat pomonsa tyttären panttivangiksi ja Mr. Devlin joutuu kutsumaan hätiin vanhan vihollisensa Cleopatra Wongin (Marrie Lee).

Devil's Three [3]
Devil's Three [4]

Edellisessä osassa Wongin keräämä erikoisosaajakööri koostui perinteisistä pyssymiehistä. Tämänkertainen operaatio vaatii ovelampaa lähestymistapaa, joten Cleo palkkaa apulaisikseen hepsankeikan homppelin ja tauotta massiivista 300-paunaista elopainoaan herkuilla ylläpitävän ennustajaeukon, joka on kuulemma yksi lahjakkaimpia Wongin tuntemista selvännäkijöistä. Seuraa soluttautumisoperaatio, sekä enemmän huonoa huumoria ja vielä huonompaa nujakointia, kuin mitä alamaailman kirjoittamaton laki sallii.

Devil's Three [5]
Devil's Three [6]

Suarezin leimallisimpia piirteitä elokuvantekijänä on lupaavien proppien ja ideoiden alikäyttäminen. They Call Her Cleopatra Wongissa oli äärimmäisen tyylikäs gatling-mallinen nelipiippuinen haulikko, jota käytettiin tasan yhdessä kohtauksessa, lopputuloksena tosin sentään neljä ruumista. Devil's Threessä taas esitellään lupaavalta vaikuttava tarvikesalkku, josta kaivetaan esiin Marrie Leen kätösissä helvetin hyvän näköinen viisipiippuinen Magnum. Katsojan no-nyt-alkaa-tapahtua -odotukset kuitenkin petetään kun aseella ammutaan tasan yksi köysihaka.

Devil's Three [7]
Devil's Three [8]

Myöhemmin sentään paljastuu, että Cleon tarvikesalkun rakenteisiin on kätketty kranaatinheitin, ja sen käytöstä saadaan myös katsojalle tyydytystä. Elokuvan money shoteista kiistaton ykkönen on kuitenkin hidastettu otos, jossa 150-kiloinen selvännäkijätantta tulee murskauskuulan tavoin läpi paksusta tiiliseinästä. Tästä Lindsay Shonteffkin olisi ollut kateellinen.

**½--
keskiarvo
toimitus
2.25/5.00 (4)
 JSSMKKTH*
  2.5 2.0 2.0 2.5
keskiarvo
lukijat i
2.00/5.00 (5)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

kommentit

odota...
Mikko Sirenius kommentoi (19.4.2010 12:24:55)
user avatar Oli hauska huomata, että Franco Guerrero, joka näyttelee Suarezin Yksikätisessä pyövelissä ihan tavallisen "mies kostaa perheensä puolesta"-roolin, esittää tässä tätä homppelia...
Devil's Threessä tykkäsin myös parista idealainasta (sähköllä pahiksen "heikkoon kohtaan" ja jäätehdas) sekä lopun hyperaktiivisista slapstick-mätöistä.
vastaa »

kommentoi arvostelua ja/tai elokuvaa