Caroline Munro
Night Visions - Back to Basics 2010
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11

The Killer Inside Me (1976)

Tappaja sielussa

aka Der Mörder in mir

The Killer Inside Me #1 The Killer Inside Me #2

Jim Thompsonin romaani The Killer Inside Me (1952) on tuoreeltaan filmattu Michael Winterbottomin toimesta. Elokuvaa on luonnehdittu mm. puistattavan väkivaltaiseksi. Ennen oli toisin, todistaa Burt Kennedyn aiempi tuotos samasta kirjasta.

Lou Ford (Stacy Keach) on kaikkien pitämä apulaissheriffi pikkukylässä. Hän tapailee edelleen nuoruudenrakkauttaan Amya, joka haikailee jo kuudetta vuotta yhteisen asunnon ja elämän perään. Poliisina kovin päättäväinen ja mukava Lou vain epäröi, itselleenkin hämäristä syistä.

The Killer Inside Me [1]
The Killer Inside Me [2]

Syyt selviävät katsojalle melko nopeasti: lupsakka Lou muistelee satunnaisilla hetkillä oidipaalisen väkivaltaista tapahtumaa lapsuudestaan. Mielen tasapaino järkkyy hieman aina silloin tällöin, mutta lopullisesti Loun heittää raiteiltaan läpsäys naamaan naiselta - eikä seksin ja väkivallan syöksykierrettä voi enää estää.

The Killer Inside Me [3]
The Killer Inside Me [4]

Tätä olisi ainakin elokuvan ääniraidalta suurimman osan ajasta mahdotonta päätellä. Loun lupsakkuutta alleviivaava hyväntuulisen letkeä kantrisoundi yhdistettynä päämäärättömän hitaasti avautuvaan tarinaan ovat omiaan johtamaan päätelmään, että asialla on ollut kaksi eri kuvaustiimiä, toiset tekemässä Pientä taloa preerialla ja toiset vinksahtanutta psykopaattikuvausta.

The Killer Inside Me [5]
The Killer Inside Me [6]

Tätä saattaa selittää kaksi ristiin työskentelevää käsikirjoittajaa tai lähinnä tv-töitä tehnyt ohjaaja Kennedy - jonka voi muistaa niinkin ravistelevasta spektaakkelista kuin koko perheen Hulk Hogan -komedia Suburban Commando (1991). Stacy Keach sekoilee pääroolissa niin hienovaraisesti kuin häneltä voisi odottaa, silmät villinä ja suu hullussa virneessä.

**½--
keskiarvo
toimitus
2.50/5.00 (2)
 JSIR
  2.5 2.5
keskiarvo
lukijat i
3.00/5.00 (6)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  -1 (3)
33%
The Killer Inside Me (1976)  The Killer Inside Me (1976)Tappaja sielussa  
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11