Caroline Munro
HÕFF 2010
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11

Sex Galaxy (2008)

aka Seksigalaktika

Sex Galaxy #1 Sex Galaxy #2

Night Visions: Maximum Halloween 3005 -festivaaleilla esitetyn Pervert!:in (2005) käsikirjoittaja Mike Davis yhdistää debyyttiohjauksessaan Sex Galaxy pätkiä yli neljästäkymmenestä vailla tekijänoikeuksia olevasta elokuvasta, joista suurin osa on peräisin juuston kultaamilta 50- ja 60-luvuilta, käyttäen apunaan myös runsaasti arkistokuvaa. Tuloksena on monella tasolla yliampuva "100% kierrätettyä materiaalia" sisältävä seksploitaatiokomedia, joka sinänsä omaperäisestä ideastaan huolimatta ei jaksa naurattaa eikä kiinnostaa kovinkaan kauaa. Hyvästä yrityksestä huolimatta.

Sex Galaxy [1]
Sex Galaxy [2]

Tarina sijoittuu 100 vuoden päähän tulevaisuuteen - aikaan, jolloin seksin harjoittaminen on täyskiellossa maapallolla ylikansoituksen (ja ilmaston lämpenemisen!) takia. Joukko jokseenkin kiimaisia putkimies-astronautteja lähetetään hoitamaan helppoa tehtävää avaruuteen ja he päättävät poiketa legendaariseen Seksigalaksiin. Pian he löytävät itsensä planeetalta, joka on täynnä Wron-nimisen robotin alistamia seksinnälkäisiä naisia. Planeetta on täynnä muitakin vaaroja, joista mainitsemisen arvoinen on ainakin esihistoriallinen jättiläishirviö, ihmisiä syövä vagisaurus.

Sex Galaxy kuulostaa pornoelokuvalta (ja onhan mukana myös aikuisviihdetähti Puma Swede, oikealta nimeltään Johanna Jussinniemi), mutta nimestä ja juonestaan huolimatta siinä ei katsojien pettymykseksi ole juurikaan paljasta pintaa - niin kuin ei vanhoissa scifielokuvissa yleensä. Seksiin liittyvä komedia on enimmäkseen joidenkin hauskojen yksityiskohtien ja paikoitellen hyvinkin kekseliään uudelleendubbauksen varassa.

Sex Galaxy [3]
Sex Galaxy [4]

Kaiken kaikkiaan Sex Galaxy on kuitenkin yllättävän koherentti kokonaisuus. Davis on onnistunut puhaltamaan uutta elämää laajaan lähdemateriaaliin, vaikka luultavasti lopputulos jakaakin katsojat kahteen leiriin. Elokuvan 78-minuuttisessa kestossa on sen verran tyhjää ilmaa, että mistään erityisestä on turha puhua.

**½--
keskiarvo
toimitus
2.25/5.00 (2)
 JSSM
  2.0 2.5
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11