Caroline Munro
HÕFF 2010
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11

Mutants (2009)

aka Mutants - Du wirst sie töten müssen!; Mutandid

Mutants #1 Mutants #2

Tällä hetkellä joka paikasta pusketaan erilaisia variaatioita zombiepidemioista eikä loppua näy. Yhdysvalloissa tehtaillaan uusintaversioita jatkuvalla syötöllä ja Englannissa soppaa hämmennetään poistamalla tavallisia zombeihin liitettäviä kliseitä sekä laittamalla mukaan omia lisämausteita. Espanjassa aihetta on viety eteenpäin tuomalla zombimytologiaan enemmän yliluonnollisia elementtejä ja pyrkimällä tekemään elokuvista pelottavia - siinä kuitenkaan usein onnistumatta. Aihepiiriin elokuvien joukosta ovat yleensä nousseet selkeimmin esille ne, joiden käsikirjoitus on onnistunut tarjoamaan katsojilleen jotain uutta.

Mutants [1]
Mutants [2]

Juuri nyt kovimmassa huudossa ovat raivohullut, todella nopealiikkeiset ja omilla aivoillaan ajattelevat superzombit, jotka syövät ihmislihaa ja tartuttavat kuvottavaa tautiaan vastustuskyvyttömiin ihmisiin. Ranskalaisen David Morletin ensimmäinen täyspitkä elokuva Mutants ei tuo mukanaan uusia tuulia, vaikka sen käsittelemä parisuhdeteema pääosien Sonian (Hélène de Fougerolles) ja zombitartunnan saaneen Marcon (Francis Renaud) välillä onkin aika suuressa osassa. Mutants on elokuvana todella lähellä Zack Snyderin ohjaamaa Dawn of the Deadin uusintaversiota vuodelta 2004.

Mutants [3]
Mutants [4]

Mutants sijoittuu aikaan, jolloin zombiepidemia on edennyt jo kriittisen vaiheen ohitse jokaisen päivän ollessa selviytymistaistelua. Neljä selviytyjää matkaa ambulanssilla lumisia maanteitä pitkin. Yksi heistä on haavoittunut ja siitä seuraa luonnollisesti ongelmia. Turvasatamaksi muodostuu hylätty sairaala, josta käsin he yrittävät saada yhteyttä NOAH-nimiseen armeijan tukikohtaan saadakseen apua. Zombipuremaan sairastuneen Marcon hidas, mutta varma muodonmuutos nousee koko elokuvan pääteemaksi.

Mutants [5]
Mutants [6]

Kliseisyydestään huolimatta Mutants ei varsinaisesti ole huono elokuva, koska se on teknisesti hyvinkin onnistunut ja näyttää hyvältä niin efektiensä kuin yleisilmeensä puolesta. De Fougerollesin suoritus on myös sen verran vahva, että hänen kohtalostaan jaksaa kiinnostua. Katsomiskokemus ei ole kovinkaan tuskallinen, vaikka elokuvan sisältö on lopulta aika unohdettavaa peruskamaa ilman yllätyksiä.

**½--
keskiarvo
toimitus
2.13/5.00 (4)
 JSSMTPEM
  3.0 2.5 1.0 2.0
keskiarvo
lukijat i
2.50/5.00 (3)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11