Caroline Munro
Korkealta ja kovaa - UFO-dokumenttien katsaus
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7

UFO: The Greatest Story Ever Denied (2006)


Ohjaus

Käsikirjoitus

Näyttelijät

Maa

UFO: The Greatest Story Ever Denied #1 UFO: The Greatest Story Ever Denied #2

Meksikolainen Jose Escamilla on kerännyt halveksuntaa uskomattomilla teorioillaan ja vihamiehiä napsimalla dokumenttielokuviinsa kohtauksia ilmeisesti lupia juuri kysymättä. Escamilla toi suurempaan tietoisuuteen sauvat (rods), oudot tuntemattomat objektit, jotka lentävät niin nopeaa ettei ihmissilmä ehdi niitä nähdä. Kuva kuvalta katsottuna ruuduilla tosiaan näkyy kummallisia sauvoja lentämässä suuntaan jos toiseen. Sauvojen on sittemmin kerrottu olevan pelkkiä hyönteisiä, mutta tämähän ei Escamillaa lannista.

UFO: The Greatest Story Ever Denied [1]
UFO: The Greatest Story Ever Denied [2]

Katsojalle vyörytetään historiaa aina vuoden 1942 Los Angelesin taistelusta Roswellin kautta NASAn kohtaamiin objekteihin ja vuoden 2001 The Disclosure Projectin lehdistötilaisuuteen, jossa entisiä Yhdysvaltain armeijan, CIAn ja muiden tahojen työntekijöitä avautui aiheesta. Keskivaiheella Escamilla käyttää myöhemminkin suosimaansa lähestymistapaa - kuukuvien korostamista kuvankäsittelyohjelmalla, jolloin niistä saadaan enemmän yksityiskohtia näkyviin. Mielenkiintoisia kuvioita tosiaan ruudulla näkyykin, mutta ilmaan ei edes heitetä ajatusta, että ne voisivat olla kuvankäsittelyn myötä syntyneitä artifakteja.

UFO: The Greatest Story Ever Denied [3]
UFO: The Greatest Story Ever Denied [4]

UFO: The Greatest Story Ever Denied oli ensi näkemältä muutamia vuosia sitten vaikuttava tapaus, vaikka useat teoriat ampuivatkin käsityskyvyn yli. Jälkeenpäin paljastunut Escamillan muilta varastaminen/lainailu on vaikuttanut mielipiteeseen, mutta tyylitajun puutteesta ei ohjaajaa voi moittia. Tapaukset kerrotaan ja esitetään kiinnostavasti ja mahtipontisen musiikin käyttö on esimerkillistä. Koko elokuva alkaa esittelyllä Jose Escamillasta ja tämän löydöistä. Esittely tuntuu hiukan hölmöltä, koska Escamilla itse on elokuvan ohjaaja.

UFO: The Greatest Story Ever Denied [5]
UFO: The Greatest Story Ever Denied [6]

UFO: The Greatest Story Ever Denied on paikoin jännittävästi koostettu dokumenttielokuva, jonka luoma tunnelma on lopulta tärkeämpi kuin kokonaisuuden uskottavuus. Usein asioita esitetään totuutena hatarin perustein, jonka vuoksi se jää historiaan lähinnä mielikuvitusta herättelevänä koosteena UFO-ilmiöstä.

***--
keskiarvo
toimitus
2.75/5.00 (2)
 SMEL
  2.5 3.0
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7