Caroline Munro
Korkealta ja kovaa - UFO-dokumenttien katsaus
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7

The Billy Meier Story: UFO's and Prophecies from Outer Space (2009)


Ohjaus

Näyttelijät

Maa

The Billy Meier Story: UFO's and Prophecies from Outer Space #1  

Sveitsiläinen Eduard Albert Meier, tuttavallisemmin Billy Meier on UFO-historian oudoimpia ja kiehtovimpia henkilöitä, vaikkakin todisteet viittaavat erittäin vahvasti miehen olevan paatunut huijari. Meier on erityisesti henkilönä kiehtova tapaus, mutta yhtä lailla monet miehen ympärillä olevat mysteerit hämmästyttävät ainutlaatuisuudellaan. Vaikka ne kaikki lopulta paljastuisivatkin osaksi taitavaa huijausta.

The Billy Meier Story: UFO's and Prophecies from Outer Space [1]
The Billy Meier Story: UFO's and Prophecies from Outer Space [2]

Ohjaaja Michael Horn on tutkinut Billy Meierin raportoimia kontakteja Pleiaren-olioiden kanssa jo kolmenkymmenen vuoden ajan. The Billy Meier Story: UFO's and Prophecies from Outer Space on Hornin kattava esittely kummallisesta yksikätisestä partahepusta, joka elelee rauhassa Sveitsin Alpeilla. Joskus Meier ajelee skootterillaan ja käy napsimassa kuvia ulkoavaruuden kavereistaan. Joskus jopa alusten sisältä.

The Billy Meier Story: UFO's and Prophecies from Outer Space [3]
The Billy Meier Story: UFO's and Prophecies from Outer Space [4]

Vaikka ohjaaja Horn on avoimesti Meierin miehiä, on sveitsiläisen UFO-gurun perustaman FIGU-yhdistyksen "valtuutettuna amerikkalaisen median vastaavana" toimiva Horn osannut koostaa dokumenttielokuvansa varsin miellyttävästi ja skeptistäkin katsojaa ajatellen. Pieni kriittisyys ja huijauksen mahdollisuus pidetään mahdollisena kaiken aikaa. Horn on onneksi keskittynyt myös Meierin uskomattomaan historiaan palkkamurhaaja "Phantomina" lähi-idässä, joka kasvattaa päähenkilön kiinnostavuutta entisestään. Lisäksi Meierin kerrotaan ennustaneen AIDSin ja Irakissa käydyt sodat. Tekijät eivät tosin esitä minkäänlaisia todisteita että kirjoitukset olisivat todella julkaistu jo 60-luvulla.

The Billy Meier Story: UFO's and Prophecies from Outer Space [5]
The Billy Meier Story: UFO's and Prophecies from Outer Space [6]

Meierin yksikätisyydestä muistetaan mainita tämän tästä. Hornin kaltaiset puoltajat väittävät, ettei mies olisi pystynyt tehtailemaan huijauksia yhdellä kädellä. Suunnilleen samaan hengenvetoon ohjaaja ihmettelee kuitenkin sitä, että Meier pystyy kirjoittamaan 160 sanaa minuutissa viidellä sormella.

The Billy Meier Story: UFO's and Prophecies from Outer Space on varsin onnistunut pienen budjetin dokumenttielokuva kiehtovasta hahmosta, josta ei kansankielellä ilmaistuna osaa päätellä onko tämä lintu vai kala. Jotain miellyttävää ja vilpitöntä Meierin olemuksesta joka tapauksessa aistii, joten ei miestä oikein osaa halveksuakaan. Michael Horn on siis onnistunut tehtävässään ainakin puolittain.

***½-
keskiarvo
toimitus
3.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7