Caroline Munro
Night Visions - Maximum Halloween 3010
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14

Captifs (2010) :: Caged

Häkissä

Captifs #1 Captifs #2

Genre

Kaksi mieslääkäriä ja naishoituri ovat matkalla Kosovosta takaisin kotiin Ranskaan. Heidät pysäytetään NATO:n tiesululla ja heitä kehotetaan odottamaan, kunnes sotilasoperaatio on suoritettu. Kaksi tai kolme tuntia tuntuu miehistä liian pitkältä ajalta ja seurue kääntyy oletetulle kiertotielle. Tottakai he eksyvät. Tovin ajelun jälkeen löytyy kylä, jossa seurue kysyy tietä. Ohjetta seuraamalla he joutuvat metsään, jossa...

Captifs [1]
Captifs [2]

Vaikka Captifs kertookin laittomista elinsiirroista syrjäseudulla keskellä Kosovon sisällissotaa, näkökulmaltaan se on enimmäkseen uhrien selviämiseen keskittyvää vankilakauhua. Käsikirjoituksen puitteissa ei haasteellista yhdistelmää ole saatu toimimaan - voi olla, että budjettikin on osin tullut vastaan. Tuttuja kaavoja toistavia tapahtumia alustetaan liian vähän. Toisin kuin vaikka Texasin moottorisahamurhissa (1974), kiintoisa miljöö jää liian viitteelliseksi. Elinkauppa ja trendikäs Balkanin alue jäävät ikävä kyllä koristeiksi yhtä lailla kuin uhrien tarina pääosin mielikuvituksettomaksi.

Kiinnostavimmillaan elokuva on verratessaan potentiaalisten selviytyjien pelastautumisyrityksiä. Kuolemaantuomittu on karannut -elokuvaa (1956) ei kannata sokeasti matkia! Juoni tuntuu alisuoritukselta myös hahmojen kiinnostavuuteen nähden. Esimerkiksi pakollisessa päähenkilö voittaa pelkonsa -kohtauksessa ei ole mitään, mikä viittaisi suunnattoman pelon olemassaoloon. Kohtauksen ainoa hiukan kutkuttava juttu on, että se panee päähenkilön ikään kuin miettimään, mitä siellä lapsuuden ladossa oikein olikaan.

Captifs [3]
Captifs [4]

Aiemmin lyhytelokuvia ohjanneen Yann Gozlanin ensimmäisessä kokoillan ohjauksessa näkyy harjaantumattomuutta pitkän elokuvan rytmittämisessä, mutta myös potentiaalia ja perussujuvuutta. Yksittäisiä kivoja ideoita löytyy, samoin pientä huumoria laittamatta asioita lekkeriksi. Jännite vain ei lainkaan pidä ja elokuva on persoonaton. Elinkaupan kaltainen aihe vaatii rohkeutta, jota tällä elokuvalla ei valitettavasti ole tarjota.

*½---
keskiarvo
toimitus
2.00/5.00 (4)
 SMKKTMMS*
  2.0 2.5 2.0 1.5
keskiarvo
lukijat i
2.63/5.00 (4)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14