Caroline Munro
Kaljaa, skimbaa ja kylmiä kankkuja!
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9

Kaikki muistavat varmasti yhden Elitisti-historian ensimmäisistä artikkeleista, Kaljaa, kaasua ja kuumia kinkkuja!, eli katsauksen 70- ja 80-luvun tisseillä kuorrutettuihin teinisekoiluelokuviin. Paljon on tissejä pomppinut tuon jälkeen televisioruuduilla ja monet teistä ovatkin malttamattomana odottaneet jo artikkelille ansaittua jatko-osaa. Varsinaista jatkoartikkelia, jossa palataan jälleen aurinkoisten rantojen ja pierukepposten pariin, odotellessa poiketaan kuitenkin ensin katsomaan mitä tapahtui kun teinit vaihtoivatkin uimahousut ja aurinkorasvan kaikissa neonväreissä hohtaviin hiihtohaalareihin ja moon bootseihin.

Poikkeuksetta talviurheilukeskuksiin ja niiden lumisille rinteille sijoittuvat teinisekoilut noudattavat ahdistavan orjallisesti samaa kaavaa. Ryhmä luusereita kerää voimansa kohdatakseen kusipäisen eliittilaskettelijajoukon, vittumaisen rinnemogulin tai molemmat. Siinä välissä tietysti naidaan, juodaan, keppostellaan ja joskus rakastutaankin. Mukana on myös usein yksi viimeisimmistä Playboy Playmateista tarjoamassa lihaa teinipoikien päiväuniin. Elokuvien lopussa kilpaillaan tyttöystävistä ja rinteen mestaruudesta joko oikeassa kilpailussa tai sitten jossain hieman epävirallisemmassa ja usein väkivaltaisemmassa variaatiossa. Yksi kolmasosa elokuvista on aina pyhitetty hidastettuna näytettäville rinnetempuille ja muulle talviurheilurunkkaukselle, sukset vain muuttuvat uudemmissa elokuvissa trendikkäimmiksi lumilaudoiksi.Samaa konseptia on jaksettu kopioida aina näihin päiviin saakka, mutta yhä vain järkyttävämmin lopputuloksin. Varsinkin 2000-luvulle tultaessa tuotannot ovat muuttuneet katsojaa aliarvioivaksi ongelmajätteeksi. Mielenterveytensä rippeiden säilyttämiseksi arvostelija pidättäytyikin kirjoittamaan 2000-luvun elokuvista vain kapsuliarviot. Moiselle kuralle sekin on jo paljon, mutta tiedättepähän ainakin pysyä niistä tarvittavan kaukana.

Jos jo tämä johdanto tuntuu olevan liikaa television ja oluen kyllästyttämille aivoillenne, mutta tekisi silti mieli nähdä ne oleellisimmat tämän subgenren elokuvat, niin silloin kannattaa tarttua Hot Dog... The Movieen (1984) ja Ski Schooliin (1990). Mitään mestariteoksia nekään eivät ole, mutta jaksavat sentään viihdyttää katsojaa koko kestonsa ajan. Viimeisenä arvosteltu Hot Tub Time Machine (2010) ei sinänsä ole mikään perinteinen teiniseksisukseilu, mutta ammentaa sen verran ansiokkaasti kyseisen alagenren ympäristöstä ja perinteestä, ettei sitä voinut jättää huomioimatta. Hot Tub Time Machine sulkee myös monimerkityksellisesti sen ympyrän, jota nämä elokuvat alkoivat 80-luvulla lumeen piirtää. Melkein toivoisikin, että Hot Tub Time Machine olisi oikeasti viimeinen talvirinteille sijoittuva teinisekoilu, ainakin jos niiden taso pysyy samanlaisena kuin lähivuosina. Huonommaksi ne eivät enää voi ainakaan muuttua.thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 


thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 


thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9