Caroline Munro
Kaljaa, skimbaa ja kylmiä kankkuja!
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9

Ski Patrol (1990)

Heikkopäisten hiihtokoulu

aka Ski Academy; Squadra di polizia

Ski Patrol #1 Ski Patrol #2

Tuottaja Paul Maslansky löi hakkunsa kultasuoneen vuoden 1984 hittikomedialla Police Academy ja on lypsänyt sitä tähän päivään mennessä seitsemän elokuvan ja kahden tv-sarjan verran. Mies ei ole kuitenkaan vieläkään luovuttanut, vaan aikoo tekohengittää jo kertaalleen kuolleeksi potkitun hevosen jälleen henkiin. Kahdeksannen Police Academy -elokuvan on tarkoitus penetroida elokuvateatterit vuonna 2012.

Maslansky yritti toisintaa myös Police Academyn kassamenestyksen jo vuonna 1990 tuomalla periaatteessa melkein samat hahmot ja sketsit uuteen ympäristöön. Tuloksena oli talviurheilukeskukseen sijoittuva Ski Patrol, joka seuraa sekalaisen rinneturvallisuudesta vastaavan suksipartion edesottamuksia.

Ski Patrol [1]
Ski Patrol [2]

Rikas liikemies haluaa ostaa ja purkaa Snowy Peaksin talviurheilukeskuksen rahasammoksi suunnittelemansa modernin turistirysän tieltä. Urheilukeskusta jo neljäkymmentä vuotta pyörittänyt Pops (Ray Walston) ei halua kuitenkaan myydä, ja liikemies joutuu palkkaamaan avukseen joukon nuoria vandalisoimaan keskuksen ja varsinkin sen suksipartion toimintaa.

Suksipartio koostuu Police Academy -elokuvien tyyliin sekalaisesta hahmokavalkadista. Iceman (T.K. Carter) on ilmiselvästi Michael Winslow mielessä luotu ankea imitaattorineekeri, Leslie Jordan esittää suksipartion kääpiökasvuista johtajaa, joka kärsii alemmuuskompleksista pituutensa tähden ja joutuu sen takia jatkuvien pilailujen kohteeksi. Mukana on myös räjähde-ekspertti, luuseri, piereskelevä bulldoggi ja perinteinen, rehti pääosapari (Roger Rose ja Yvette Nipar) katsojille samaistuttavaksi.

Ski Patrol [3]
Ski Patrol [4]

Perusjuonen lisäksi hommaa on yritetty maustaa ajoittain rinteeseen iskeytyvällä skitsofrenisella psykopaattilaskettelijalla (Sean Sullivan), joka on kuin sekoitus Police Academyn omituisella äänellä huutavaa Zedia (Bob Goldthwait) ja Bill Murrayn hahmoa Caddyshackissa (1980). Samaa latua koko elokuvan suksiva vitsi ei kuitenkaan jaksa naurattaa kunnolla edes ensimmäisellä kerralla. Elokuva sisältää myös aivan liikaa turhanpäiväistä tyhjäkäyntiä, joka syö viimeisenkin terän liian harvoin tarjottavilta nauratusyrityksiltä.

Ski Patrol [5]
Ski Patrol [6]

Ski Patrol alkaa lupauksia antavasti ZAZ-huumoria ja Sergio Leone -viittauksia viljelevällä laskettelijoiden kaksintaisteluparodialla. Snowballingin (1984) tapaan Utahin Park Cityssä sijaitsevassa talviurheilukeskuksessa kuvattu elokuva ei kuitenkaan jaksa ylläpitää tahtiaan paljon pidempään, vaan raukeaa kierrätettyjen vitsien latteaksi potpuriksi. Elokuvan rahastukselta haiseva puolivillaisuus saa Police Academyistäkin pitäneen katsojan haukottelemaan välinpitämättömänä. Ski Patrol on kerran toimineella kaavalla toteutettua tasapaksua ja harmitonta tuubaa, jota ei jaksa edes vihata. Vielä kun paljaita tissejä ei löydy muualta kuin visusti vaatteiden alta, niin eipä paljon naurata.

Versioinfo (23.12.2010):

Elokuvasta ei ole saatavilla virallista dvd-julkaisua, mutta se on ilmestynyt aikanaan Europa Visionin julkaisemana suomikasettina nimellä Heikkopäisten hiihtokoulu.

**---
keskiarvo
toimitus
2.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat i
1.50/5.00 (2)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9