Caroline Munro
Kaljaa, skimbaa ja kylmiä kankkuja!
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9

Ski School 2 (1994)

aka Crazy Ski School; Loca academia de esquí 2; Loca academia de ski 2

Ski School 2 #1 Ski School 2 #2

Pienimuotoiseksi hitiksi videomarkkinoilla muodostunut Ski School (1990) antoi käsikirjoittaja David Mitchellille tarvittavan alkuvauhdin, jotta rinnettä voitiin käydä jälleen alamäkeen myöhäisessä canuxploitaatio-virityksessä Ski School 2. Tällä kertaa Mitchell ei tyytynyt vain käsikirjoittamaan (salanimellä), vaan halusi myös ottaa kelkan ohjakset käsiinsä. Valitettavasti lopputuloksena on siedettävää ensimmäistä osaa veltompi mahalasku muutaman väistöliikkeen kautta suoraan lepikkoon.

Ski School 2 [1]
Ski School 2 [2]

Ensimmäisestä suksikoulusekoilusta tuttu Dave Marshak (Dean Cameron) on saanut potkut Whistlerin talviurheilukeskuksesta ja onkin sen jälkeen viettänyt työttömän riemukasta elämää ryypäten ja rellestäen. Eräänä aamuna Dave saa kuitenkin normaalin laskuläjänsä ohessa kutsun ex-tyttöystävänsä Bethin (Heather Campbell) häihin. Vanha suola janottaa ja Dave päättää tietysti lähteä estämään häät ja saamaan tosirakkautensa takaisin. Ennen suunnitelman toteuttamista Dave haalii kuitenkin "vanhan jenginsä" kokoon, vaikkei yhdestäkään katsojalle esiteltävästä tyypistä näkynyt vilaustakaan ensimmäisessä elokuvassa. Daven jengiin kuuluvat perinteiset perushahmot: sekopää (Bil Dwyer), naistenmies (Doug Copithorne) ja läski (Will Sasso).

Ski School 2 [3]
Ski School 2 [4]

Bethin uusi mies Steve Longwood (Brent Sheppard) on leffan pakollinen kusipää, jolla on mielessään vain Bethin suvun omistaman talviurheilukeskuksen saaminen naimisiinmenon kautta omiin käsiinsä. Keskukseen saapuu myös ensimmäisen Ski Schoolin tapaan uhkea brunette, tällä kertaa Lola Schnitzelbank (Wendy Hamilton, Playboy Playmate vuosimallia 1991). Elokuvan vitsien tason voi päätellä jo siitä, että koska Lola on ammatiltaan alastonmaalari, hän riisuutuu alasti maalatessaan. Lisäksi katsojia yritetään viihdyttää mm. työntämällä laskettelutaidoton läski alas jyrkkää rinnettä, ja polttaribaari paljastuukin lesbojen s&m-mestaksi. Valitettavasti läski vain näyttää tasan tarkkaan stuntmieheltä, jolle on laitettu tyyny takin alle ja Police Academyn homobaarivitsi on puolivillaisuudessaankin paljon hauskempi.

Loppuelokuvan ajan Dave yrittää jengeineen estää häät keinolla millä hyvänsä ja paljastaa samalla kusipäisen aviomiesehdokkaan metkut. Kaikki huipentuu naisten kumparelaskun finaaliin, jossa Beth ja Lola ottavat mittaa toisistaan. Lola voittasi rinnan mitalla jos naisten puskureita oikeasti verrattaisiin, mutta itse kilpailussa Beth on tietysti lopulta parempi.

Ski School 2 [5]
Ski School 2 [6]

Elokuvan pääosaa esittävä ja ainoana ensimmäisestä Ski Schoolista rooliinsa palaava Dean Cameron oli leffan purkittamisen aikaan yksinkertaisesti jo liian vanha näyttelemään nousevan hiusrajansa kanssa työtöntä suksipummia. Miehen muukin näyttelijäura jäi polkemaan Ski Schoolien jälkeen paikoilleen, ollen lähinnä vain pienten sivuosaroolien ja tv-sarjavierailujen täyttämää. Sinänsä hauskan miehen muistettavimmat roolit lienevät yhä Summer Schoolin (1987) kauhuelokuvaharrastaja ja epäonninen pitsamies Men at Workissa (1990).

Ski School 2 sisältää edeltäjänsä tavoin Playmate-tasoisia tissejä ja vuosien vieriessä laskettelukohtauksiin on saatu lumilaudat mukaan, mutta se ei riitä nostamaan elokuvaa edes edeltäjänsä tasolle. Kohtausten välille ei synny jännitettä, vaan tapahtumat juoksevat kehnosta irtovitsistä toiseen. Ohut juonikyhäelmä pilkotaan vielä enemmän palasiksi liian usein toistuvilla, tarkoituksettomilla ja ylipitkillä laskettelujaksoilla.

Ski School 2 [7]
Ski School 2 [8]

Ohjaaja-käsikirjoittaja David Mitchell ei päästänyt toisenkaan Ski School -elokuvan jälkeen irti päähänpinttymästään kuvata teinien sekoiluja laskettelurinteillä. Tähän päivään mennessä hän on ohjannut myös elokuvat Ski Hard (1995), Shred (2008) ja Shred 2: Revenge of the Boarding School Dropouts (2009), jotka kaivavat myös vimmansa syvältä Kanadan laskettelurinteiden puuterilumen alta. Ehkä jopa liian syvältä.

Versioinfo (23.12.2010):

Elokuvasta on ilmestynyt Scanboxin julkaisema suomi-dvd vuonna 2005, mutta sen painos on jo myyty loppuun. Screen Median hieman aikaisemmin julkaisemaa R1-kiekkoa on kuitenkin vielä saatavilla. Molemmat julkaisut ovat täyskuvallisia, eikä ekstroja ole.

*½---
keskiarvo
toimitus
1.75/5.00 (2)
 SMJP
  2.0 1.5
keskiarvo
lukijat i
2.00/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9