Caroline Munro
Berlinale 2011
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19

Griff the Invisible (2010)


Griff the Invisible #1 Griff the Invisible #2

Griff (Ryan Kwanten) on päivisin itsetunto-ongelmista kärsivä asiakasneuvoja. Ujoa ja normaalien sosiaalisten ympyröiden ulkopuolella mielellään pysyttelevää Griffiä kiusataan töissä, eikä edes hänen veljensä ja ainoa ystävänsä Tim (Patrick Brammall) tunnu arvostavan häntä. Öisin Griff muuttuu supersankariksi ja partioi kaupungin kaduilla taistellen pahuutta vastaan statukselleen sopivaan sankariasuun sonnustautuneena. Tim on ainoa, joka tietää Griffin öisistä aktiviteeteista ja käytöksestä huolestuneena hän ehdottaa ammattiapua.

Griff the Invisible [1]
Griff the Invisible [2]

Nuori ja kaunis Melody (Maeve Dermody) on myös eksentrinen persoona. Hän viettää aikaansa kehitellen omituisia teorioitaan muun muassa yhdeksästä olemassaolon ulottuvuudesta ja siitä, miten hän onnistuisi kävelemään seinien ja ovien lävitse. Kokeilut johtavat kuitenkin vain pettymyksiin ja muutamiin kuhmuihin. Vanhemmat painostavat Melodya etsimään itselleen miehen ja asettumaan aloilleen, mutta hänen on vaikeaa löytää kumppania, joka arvostaisi hänen hullunkurisia tapojaan.

Melody rakastuu sosiaalisia tilanteita kaihtavaan Griffiin ensisilmäyksellä. Griff on samalla tavalla erikoinen ilmestys, ja Melody tuntee olevansa hänen sukulaissielunsa. Griffiä painostetaan keskittymään normaalimaailmaan ja sopeutumaan arjen vaatimuksiin, mutta Melody päättää tukea häntä varsinkin sen jälkeen, kun Griffin salaiset supersankaripuuhat selviävät hänelle. Griff ja Melody eivät kumpikaan tunnu kuuluvan normaaliin maailmaan ja he löytävät oman paikkansa sen ulkopuolelta. Parin yhteinen maailma on täydellinen, mutta erittäin hauras, joten ongelmilta ei vältytä. Yhdessä he alkavat suunnitella näkymättömyyspukua, jonka avulla Griff olisi täysin voittamaton ja voisi kostaa muun muassa Tonylle (Toby Schmitz), työpaikan ilkeimmälle tyypille.

Griff the Invisible [3]
Griff the Invisible [4]

Griff the Invisiblellä on selkeät esikuvat, vaikka ohjaaja Leon Ford ei festivaaliesityksen jälkeisessä keskustelutilaisuudessa niitä suoranaisesti suostunut myöntämään. Ilman Kick-Assin (2010) suurta suosiota Griff the Invisible olisi varmasti joko jäänyt tekemättä tai syntynyt aivan erinäköisenä. Elokuvan edetessä tulee hyvin selväksi, ettei Ford vie supersankariteemaa kovin syvälle vaan kertoo elokuvallaan kliseisen oloisen, mutta sisällöltään tuoreelta tuntuvan rakkaustarinan. Edes loppupuolen idioottimaiset juonenkäänteet eivät onnistu tuhoamaan viihdyttävää kokonaisuutta. Pääparin välille muodostuu elokuvassa aidon oloinen sidos ja ilman sitä koko elokuva tuntuisi paljon ontommalta.

Griff the Invisible on ohjaaja Fordin ensimmäinen täyspitkä elokuva ja debyyttinä hyvin onnistunut. Vastikään esikoisromaaninsa julkaissut Ford kirjoitti myös elokuvan käsikirjoituksen. Griffin roolissa nähdään True Blood -sarjasta tuttu aussitähti Ryan Kwanten, joka on tällä hetkellä todella kuuma nimi Hollywoodissa. Hänen vastaparinaan on Maeve Dermody, jonka varsinainen läpimurtorooli oli elokuvassa Blackwater vuonna 2008.

Griff the Invisible [5]
Griff the Invisible [6]

Griff the Invisiblen tarinasta voi olla montaa mieltä, mutta se on elokuvana parempi kuin esimerkiksi Kick-Ass - vaikka siinä ei olekaan Nicolas Cagea.

***½-
keskiarvo
toimitus
2.83/5.00 (3)
 JSSMPI
  2.5 3.5 2.5
keskiarvo
lukijat i
2.00/5.00 (2)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19