Caroline Munro
Berlinale 2011
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19

The Mortician (2011)


The Mortician #1  

3D-tekniikkaa hyväksikäyttävä The Mortician on synkkä urbaani-noir. Kaupungin pankkijärjestelmä on kaatunut ja talous on romahtanut täysin. Köyhälistö on aidattu pois näkyvistä likaiselle gettoalueelle, jossa vallitsevat alamaailman säännöt. Elokuvan rappeutuva maailma on juuri niin kliseinen kuin miltä se kuulostaakin. Englantilainen ohjaaja Gareth Maxwell Roberts yrittää parhaansa varsinkin elokuvan ensimmäisen puolituntisen aikana, mutta sitten hänen taitonsa loppuvat kesken.

The Mortician [1]
The Mortician [2]

The Morticianin alkupuoli on elokuvan parasta antia. Kaupunki tekee kuolemaa oman yhteiskuntansa mädättämänä ja siitä "elävä" todiste on leikkuutyön räjähdysmäinen lisääntyminen paikallisella ruumishuoneella. Henkisesti hiukan hitaalla käyvän hautausurakoitsijan roolissa nähdään yhdysvaltalainen hiphop-artisti Method Man, jonka työskentely on hillittyä. Hän on roolissaan zombimaisen nihkeä jääkylmän kosketuksensa ja jäykän niskansa kanssa. Hautausurakoitsija on kovettanut tunteensa ja sulkenut itsensä lähes täysin ympärillä vallitsevalta maailmalta, jossa miehet ovat vittumaisia nilkkejä ja naiset likaisia huoria. Korruptio ja rikollisuus kukoistavat.

Urakoitsija joutuu tulemaan ulos kuorestaan, kun hän saa tahtomattaan apulaiseksi ehdonalaisessa olevan Noahin (EJ Bonilla). Noah aloittaa työt ja pian ruumishuoneen läheisyydessä alkaa liikkua pahamaineinen gangsteri Carver (Dash Mihok) jenginsä kanssa. Viimeistään kaksiulotteiseksi kliseekimpuksi kirjoitetun Carverin ilmaantuessa laukomaan one-linereitaan katsojalle on hyvin selvää millä tasolla elokuvassa pyöritään. Eräänä päivänä ruumishuoneelle tuodaan kuollut nainen, jonka kehoon tatuoitu kuva Botticellin Venuksen syntymästä palauttaa hautausurakoitsijan mieleen tukahdutettuja lapsuusmuistoja.

The Mortician [3]
The Mortician [4]

Mitä kauemmin The Mortician jatkuu, sitä heikkotasoisemmaksi se muuttuu. Päähenkilö on alussa tavallaan mielenkiintoinen, mutta saadessaan persoonallisia piirteitä hän muuttuu epäkiinnostavaksi. Sivurooleissa käyvät itsensä nolaamassa muun muassa Edward Furlong sekä The Wire -sarjasta tuttu kasvo Wendell Pierce. Elokuvan 3D on käytössä kuviin syvyyttä tuovana välineenä sen sijaan, että sitä käytettäisiin kikkailevassa mielessä, kuten uusimmissa 3D-eksploitaatioissa on ollut tapana.

The Mortician on täynnä karmivan surkeaa dialogia ja katsojaa aliarvioivaa ohjaustyöskentelyä. Ohjaaja Robertsin käsikirjoitus on klassinen esimerkki tapauksesta, jossa valveutunut katsoja osaisi pienellä vaivalla kirjoittaa paremman tarinan. Onneksi meno on välillä sen verran huonoa, että sen kokee huvittavana.

The Mortician [5]
The Mortician [6]

The Morticianin maailman ensi-ilta oli Berlinale-festivaaleilla Cubix-elokuvakeskuksen suurimmassa salissa. Ohjaaja ja muun muassa Method Man olivat paikalla näytöksessä. Vain harvat katsojat innostuivat taputtamaan esityksen jälkeen.

**---
keskiarvo
toimitus
2.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19