Caroline Munro
Berlinale 2011
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19

Dernier étage gauche gauche (2010) :: Top Floor Left Wing


Dernier étage gauche gauche #1  

Genre

Ulosottomies Francois Echeverria (Hippolyte Girardot) sattuu olemaan väärässä paikassa väärällä hetkellä. Suorittaessaan työtään hän joutuu panttivangiksi kerrostaloasuntoon "uhriensa", amatöörihuumediileri Salemin (Aymen Saïdi) ja hänen köyhän mutta kunniallisen isänsä Mohandin (Fellag) toimesta. Salemia ei ulosotto haittaisi, mutta hermot ovat kireällä, koska hänellä sattuu olemaan hallussaan viisi kiloa kokaiinia. Hetki hetkeltä tapahtumat eskaloituvat kaoottiseksi sekasorroksi väärinkäsitysten seuratessa toisiaan ja lopulta poliisin terrorisminvastaiset erikoisjoukot ja skandaalinjanoiset tv-toimittajat saapuvat paikalle. Asiaan liittyvää absurdiutta korostaa sekin, että elokuvan tapahtumien päivämäärä on 11. syyskuuta.

Dernier étage gauche gauche [1]
Dernier étage gauche gauche [2]

Top Floor Left Wing on ranskalais-luxemburgilainen yhteistuotanto useita lyhytelokuvia ohjanneen Angelo Ciancin ensimmäinen kokopitkä. Poliittisen korrektiuden rajoilla tasapainoileva elokuva yrittää kovasti olla hauska ja positiivinen komedia epäonnistuen siinä kuitenkin pahasti. Useat näytöksessä paikalla olleet ranskalaiset nauroivat välillä äänekkäästi, toisin kuin Elitisti-toimittaja, joka ei huumorille lämmennyt.

Dernier étage gauche gauche [3]
Dernier étage gauche gauche [4]

Komedian lomassa Top Floor Left Wing käsittelee ongelmallista isä-poika -suhdetta, joka on ohjaajalle itselleen tuttua hänen teinivuosiltaan; elokuva kuvastaa hänen kokemuksiaan. Cianci sai asiat sovittua oman isänsä kanssa jäätyään hänen kanssaan lukkojen taakse asuntoon. Alussa on ongelmatilanne, joka vähitellen paisuu yhä suuremmaksi aggressiivisuuden tason kasvaessa. Pakopaikkaa tilanteesta ei ole.

Dernier étage gauche gauche [5]
Dernier étage gauche gauche [6]

Top Floor Left Wing on sopivaa viihdettä erityisesti ranskalaisille siinä käsiteltyjen sosiaalisten ongelmien takia, mutta muilla voi olla hankaluuksia päästä elokuvaan sisälle. Katsojasta riippuen tämäntyylinen huumori saattaa kuitenkin toimia hyvinkin, joten elokuvalle voi olla syytä antaa mahdollisuus.

**½--
keskiarvo
toimitus
2.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19