Caroline Munro
HÕFF 2011
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8

Hatchet II (2010)

aka Kirves 2; Adam Green's Hatchet II; Hatchet 2

Hatchet II #1 Hatchet II #2

Adam Greenin elokuvat näyttävät kauhuleffafanin tekemiltä, niin hyvässä kuin pahassa. Hyvää on tietysti innostus ja rakkaus aiheeseen, vähemmän hyvää muualta tuttujen elementtien kliseinen kierrättäminen. Toisaalta, jos tehdään vanhan koulukunnan slasheria ja splättäystä, tietyt ainekset on yksinkertaisesti pakko olla mukana.

Hatchet II edusti HÕFF-festivaalin hurmeisinta antia lyöden läträyksen määrässä jopa välittömästi sitä ennen nähdyn veristä kulkuriromantiikkaa huokuvan vigilante-elokuvan Hobo with a Shotgun (2011). Hatchet II:n kuvauksissa huhutaankin kuluneen reippaasti yli 500 litraa tekoverta, ja se kieltämättä näkyy vahvasti punaisen sävyihin vivahtavassa genren käyttövaliossa.

Hatchet II [1]
Hatchet II [2]

Lyhyen maininnan ansaitseva juonentapainen jatkuu suoraan edellisen Hatchet-elokuvan (2006) loppumetreiltä. Ensimmäisen osan Tamara Feldmanista rasittavasti vinkuvaan Danielle Harrisiin vaihtunut keskushahmo Marybeth kohtaa jälleen epämuodostuneen ihmishirviö Victor Crowleyn (genrekasvo Kane Hodder) Louisianan rämeisillä metsäseuduilla. Sukutraumat ja kiroukset kärsitään tällä kertaa edellisessä osassa cameon tehneen ja nyt näkyvämmin pastori Zombien roolissa olevan Tony Toddin ja muutaman muun tutun kasvon myötäilemänä. Todd on ilmeisesti elävässä elämässäkin jonkinlaisen Candyman (1992) -kirouksen vallassa, sillä mies ei vaikuta hieman kasvanutta vyötärönseutua lukuun ottamatta vanhenevan lainkaan.

Hatchet II [3]
Hatchet II [4]

Tarinan käänteet, kuten Marybethin paluu ensimmäisestä elokuvasta tutulle rämeseudulle tekemään tilit selviksi menneisyytensä kanssa, ovat totta kai vain tekosyy roiskimiselle ja kekseliäälle veripaltun kokkailulle. Erilaisten työkalujen käyttö muuhun kuin perinteiseen remontoimiseen on varsin luovaa, ja esimerkiksi tasohiomakoneella aivokuoren tekstuuri ja eri kerrokset saadaan näppärästi esille. Greenin elokuva tasapainoileekin komedian ja kauhun välimaastossa aavistuksen jälkimmäiseen painottuen, vaikka esimerkiksi mökkipihalla tapahtuva panokohtaus on silkkaa makaaberia slapstickiä. Mielikuvituksettomuudesta Greeniä ei voi syyttää, sen verran innovatiivisia listimisiä Hatchet II sisältää.

Omaa Twitch-elokuvasivustoaan pyörittävä ja Haapsalun festivaalien koordinaattorina toiminut kanadalainen Todd Brown kertoi ennen näytöstä Hatchet II:n kiertäneen USA:ssa sensuurin seulan, ja päässeen unrated-versiona ison ketjun saleihin teatterikierrokselle. Lysti tosin loppui lyhyeen elokuvaa levittäneen AMC-ketjun herättyä erheeseensä ja elokuva vedettiin teattereista vain muutama päivä ensi-illan jälkeen sekä Yhdysvalloissa että Kanadassa. Toisaalta se ei hämmästytä.

***--
keskiarvo
toimitus
2.75/5.00 (2)
 JSMH
  2.5 3.0
keskiarvo
lukijat i
2.50/5.00 (5)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8