Caroline Munro
Rakkautta & Anarkiaa 2011
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20

Milocrorze: A Love Story (2011)

aka Mirokurôze

Milocrorze: A Love Story #1 Milocrorze: A Love Story #2

Ohjaaja Yoshimasa Ishibashi tunnetaan parhaiten luomastaan Vermilion Pleasure Night -sketsi- ja varieteesarjasta. Milocrorzea varten mies on saanut kunnollisen budjetin käyttöönsä ja mitä ilmeisimmän pyrkinyt läjäyttämään siihen kaikki ylijääneet hassut ideansa.

Milocrorze sijoittuu paikkaan, joka on "vähän matkan päässä meidän maailmastamme". Kertomus etenee episodimaisesti, eivätkä jaksojen tapahtumat liity toisiinsa mitenkään suorasti. Päähenkilön vaihtuileminen saa elokuvan tapahtumat tuntumaan melko merkityksettömiltä. Elokuvan avausjaksossa jonkinlaisessa teletappimaassa asuva pikkupoika nimeltä Ovreneli Vreneligare rakastuu palavasti itseään monta kertaa vanhempaan naiseen, Milocrorzeen (Maiko, Space Battleship Yamato, 2010). Ennen niin helpolta vaikuttanut elämä muuttuu haastavaksi. Aikuisten maailmaan Milocrorzen perässä pyrkivä Ovreneli menee duuniin ja ostaa talon.

Milocrorze: A Love Story [1]
Milocrorze: A Love Story [2]

Toisessa jaksossa nuorten miesten sydänsuruja ratkoo törkeä tv-juontaja Kumagai Besson (Takayuki Yamada, 13 Assassins, 2010), joka epätoivoisten avunhakijoiden solvaamisen lisäksi tanssii ja hengailee assistenttineitosten kanssa. Elokuvan paras yksittäinen anti onkin Bessonin makeat tanssimuuvit. Hahmosta tulee välittömästi mieleen MTV:n uskomaton törkyturpa Strutter (Paul Kaye). Sävyt tummenevat huomattavasti kun elokuva siirtyy Tenzakuro-nimiseen synnin pesään, peliluolaan ja bordelliin. Samurai Tamon etsii sieltä rakastettuaan ja vastaa yhdestä elokuvan kohokohdista: superhidastettuna kuvattu taistelu, jossa Tamon loikkii ja sivaltelee miekalla läpi monimutkaisen koreografian. Tämä jakso kilpailee näyttävyydessä Guy Moshen Bunrakun (2010) kanssa. Takayuki Yamada näyttelee myös tätä samuraita, ja vieläpä aikuista Ovreneliä viimeisessä jaksossa.

Milocrorze kertoo sinänsä hyvästä pointista, eli rakkauden muuttumisesta pakkomielteeksi ja siitä, miten pitkälle miehet ovat valmiita menemään naisten suosiosta taistellessaan. Tästä vedetäänkin monet varsin suorasukaiset karikatyyrit. Vieläkin hauskempi ja puhtaampi kiteytymä aiheesta on tosin olemassa: kuudestatoista lyhyestä jaksosta koostuva animesarja Colorful (2003), joka kestää helposti myös visuaalisen vertailun Milocrorzeen.

Milocrorze: A Love Story [3]
Milocrorze: A Love Story [4]

Elokuvaa leimaa psykedeelinen väriloisto, joka on perintöä rajojenrikkojilta kuten Nobuhiko "Hausu" Obayashi ja Seijun Suzuki. Ei siis liene sattumaa, että Suzuki myös näyttelee Milocrorzen sivuosassa tatuoijapappaa. Eriskummallista tunnelmaa lisäävät hahmojen nimet "Ovreneli Vreneligare", "Verandola Gorgonzola", "Milocrorze" jne. Nämä lausuttuna japanilaisittain ovat kuulemisen arvoisia, ja kun mukaan tulee "Saramandara Querenzolich", katsojaa tyynnytellään sanoin "ei hätää, hän ei ole leffassa kauaa".

Milocrorze sinkoilee tunnelmasta toiseen liian kevyesti. Ishibashin sketsishow'ssa toimineet temput eivät siirrykään sellaisenaan pitkään elokuvaan, ja tuloksena on hybridi joka yrittää olla liian monta asiaa kerralla. Lievän ärsyttävyyden ja liiallisen pirteyden kestäville Milocrorze saattaa kuitenkin tarjoilla virkistävän elämyksen.

**½--
keskiarvo
toimitus
2.50/5.00 (3)
 JSKKMK*
  2.0 2.5 3.0
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20