Caroline Munro
Rakkautta & Anarkiaa 2011
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20

The Future (2011)


The Future #1 The Future #2

Genre

Performanssitaiteilija ja novellikirjailija Miranda Julyn ensimmäinen pitkä elokuva Me and You and Everyone We Know (2005) on useamman katselun kestävä, monen päähenkilön draamakomedia. Arkisen absurdeja asioita abstraktin humoristisella otteella käsittelevä July jatkaa samaa korostetun pienen outouden linjaa The Futuressa.

The Future [1]
The Future [2]

July itse esittää tanssinopettaja Sophieta, jonka aviomies Jason (hiuksia myöten Julyn näköinen Hamish Linklater) työskentelee kotoa käsin IT-tukena. Arki menee menojaan ja kummankin elämä junnaa paikallaan turvallisen turhauttavalla rutiinilla. Pari päättää adoptoida kissan, mutta joutuu yllättäen odottamaan sen saapumista 30 päivää. Ensin tilanne vaikuttaa vapauttavalta, mutta sitten pienet kriisit kasaantuvat ja kumpikin etsii itseään odottamattomilla tavoilla oudoissa tilanteissa.

Jos kuvaus kuulostaa epäkonkreettiselta, sitä on elokuvakin. Kaiken muun pienen absurdin ohella adoption kohteena oleva kissa toimii kertojanäänenä. July tekee elokuvia omiin ajatuskeloihinsa jumittuneista ihmisistä, jotka eivät ymmärrä itseään tai toisiaan ja tekevät äkkivääriä ja hieman rakennetun makuisia ratkaisuja. Tämä keinotekoisuuden sävy on jatkuvasti kiikun kaakun oivaltavan ja ärsyttävän välillä, kallistuen kuitenkin ensin mainitun puoleen pääasiassa siksi, että July ottaa hahmot ja heidän utuiset dilemmansa vakavissaan.

The Future [3]
The Future [4]

Ohjaaja-kirjoittaja on myös taitava rakentamaan odottamattomia seurausketjuja näennäisen merkityksettömistä pienistä sattumuksista, sekä löytämään nyrjähtäneen kulman aidon tuntuisiin tilanteisiin. The Future jakautuu tasaisesti pääparin välillä, mutta hahmoista Jason on saanut lyhyemmän tikun kiinnostavuuden suhteen. Päästäkseen mukaan tunteeseen, pitäisi hahmon toimia ankkurina katsojalle kummallisuuksien kertyessä. Linklater on kuitenkin saanut esitettäväkseen niin eteerisen ajelehtijan, ettei kärsivällisyys kanna kovin kauaa tyypin keskustellessa loputtomasti kuun kanssa.

The Future jatkaa Me and You an Everyone We Know'n asettamaa linjaa ja Julyllä on selvästi oma tunnistettava ääni. Kokonaisuus jää vain tällä kertaa sisällön osalta tuntumaan äärimmilleen venytetyltä lyhytelokuvalta, joka kyllä vie odottamattomiin suuntiin, mutta pyytää hieman liikaa kärsivällisyyttä matkalla niitä kohti.

***--
keskiarvo
toimitus
3.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat i
3.50/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20