Caroline Munro
Night Visions - Back to Basics 2012
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18

The Innkeepers (2011)


The Innkeepers #1 The Innkeepers #2

Ti West on tuore amerikkalainen genre-auteur, joka paitsi ohjaa ja kirjoittaa omat elokuvansa, niin uskaltautuu myös kameran eteen ja leikkauspöydän taakse. Jatko-osa Eli Rothin mainiolle Cabin Feverille (Cabin Fever 2: Spring Fever, 2009) uskalsi ottaa etäisyyttä alkuperäiseen, vaikkei lopulta kovin kummoinen ollutkaan. Toinen ohjaustyö The House of the Devil (2009) on myös kiinnostavan oloinen.

The Innkeepers [1]
The Innkeepers [2]

Entäpä sitten Night Visionsissa esitetty The Innkeepers? West keräilee tuttuja aineksia ja sekoittaa ne suht raikkaasti, vaikka mitään erityisen omaperäistä ei olekaan tarjolla. The Innkeepers kuuluu hotellikauhuelokuvien harvaan joukkoon, mutta Hohtoon vertailu on väärää ja verrokkeja on haettava kummituselokuvista. Genre ei loppujen lopuksi anna hirveästi sijaa variaatioille, mutta The Innkeepers ei luojan kiitos muistuta muutama vuosi sitten joka tuutista tunkeneita tukka silmillä laahustavia aasialaisnaisia sen enempää kuin länsimaisia verrokkejaan, joissa useimmiten tuntui olevan lapsia pääosissa.

The Innkeepersissäkin nähdään kuolleita ihmisiä, mutta jopa virkistävästi niillä tuntuu olevan muutakin asiaa kuin varoittaa päähenkilöitä tai korjata menneisyyden vääryydet. Huumoriakaan ei unohdeta, mutta mikään Ghostbusters ei ole kyseessä.

The Innkeepers [3]
The Innkeepers [4]

Päähenkilöt, Claire (Sara Paxton) ja Luke (Pat Healy), ovat hivenen Clerks-tyylisiä slackereita, jotka työskentelevät viimeistä viikonloppua auki olevan hotellin respassa. Asiakkaita ei juuri enää ole. Näistä harvoista merkittäväksi muodostuu näyttelijöistä nimekkäin, Kelly McGillis (Top Gun, 1986), jonka rooli tuntuu naiselle räätälöidylle. Hän esittää alkoholille persoa entistä elokuvatähteä, jonka ura on sittemmin jatkunut meediona. Kyky, jolle löytyy luonnollisesti käyttöä.

McGillisiä on kunnioitettava rohkeasta roolistaan, eikä rohkeudella nyt tarkoiteta paljastelua, vaan jonkinlaisen seksisymbolinkin maineessa ollut McGillis esiintyy luonnollisen harmaantuneena ja elähtäneenä, liki isoäitimäisenä hahmona. Kontrasti on suuri Tom Cruisen yhä esittämiin henkilöihin. Ilman alkutekstejä ei McGillisiä varmaan tunnistaisi.

The Innkeepers [5]
The Innkeepers [6]

On hienoa, että The Innkeepers antaa aikaa henkilöidensä esittelyyn. Päähenkilöt nousevatkin positiivisesti esiin kauhuelokuvien tavallisista tulevista uhreista. Kun sitten päästään niin sanotusti asiaan, hoidetaan hommat vähän turhan nopeasti alta pois. Tuntuu kuin kaikki vaivannäkö ja rakentelu menisi hukkaan. Sinänsä jännityskohtaukset ovat ammattitaitoisesti toteutettuja ja sellaisina jännittäviä, mutta loppujen lopuksi enimmäkseen hyvin geneerisiä ääni- ja visuaalisilla efekteillä säikyttelyjä. Luonnollisesti muutama näistä on pelkkiä vääriä hälytyksiä, joista yksi tosin on varsin hauska.

**½--
keskiarvo
toimitus
2.89/5.00 (9)
 JSSMTPJMKKMKMHEMPI
  3.5 3.0 3.5 2.5 3.5 2.5 2.5 2.0 3.0
keskiarvo
lukijat i
3.27/5.00 (11)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  3 (10)
30%
The Innkeepers (2011)  The Innkeepers (2011)  
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18