Caroline Munro
Night Visions - Back to Basics 2012
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18

Tokyo Emmanuelle (1976)

aka Tokyo Emmanuelle fujin; Emmanuelle in Tokyo; Wild Emmanuelle; Torbidi desideri di una ninfomane; Wilde Emmanuelle im Paradies der Lust

Tokyo Emmanuelle #1 Tokyo Emmanuelle #2

Tokyo Emmanuelle oli aikoinaan ensimmäisiä Nikkatsun roman porno -elokuvia, jotka pääsivät laajaan levitykseen Euroopassa. Esimerkiksi Briteissä se oli ensimmäinen laatuaan ja julkaistiin siellä vieläpä leikkaamattomana. Vaikka Tokyo Emmanuelle onkin seksistinen ja äärimmäisen typerä elokuva se ei sisällä kuvallisesti mitään niin rohkeaa materiaalia, että eurooppalaisten sensoreiden olisi tarvinnut sitä alkaa saksimaan. Sen sijaan elokuvassa on käytetty japanilaisten omaa esisensurointia. Strategisia paikkoja on välillä sumennettu, jotta katsojat eivät traumatisoituisi näyttelijöiden häpykarvoituksen näkemisestä. Vertailu eurooppalaiseen ja aasialaiseen seksploitaatioon liittyvien asenteiden välillä onkin elokuvaa katsoessa jossain määrin mielekästä.

Pariisissa asuva Kyoko (Kumi Taguchi) lentää Tokioon, koska hänen diplomaattiaviomiehensä on ollut poissa jo neljä päivää ja nainen on turhautunut. Vanhat muistot palaavat ja käynnistävät erinäisistä paneskelu- ja pervoilukohtauksista koostuvan tapahtumasarjan, jonka kärkeen intialaista filosofiaa tutkiva professori opettaa Kyokolle seksin saloja. Hänen oppiensa mukaan muun muassa kahden ihmisen välinen seksi on luonnollista ja siksi myös tylsää. Kolmen tai useamman henkilön välinen akti on jo paljon mielenkiintoisempaa. Tokyo Emmanuelle vie juttua vielä asteen verran mielenkiintoisemmaksi vyöryttäen katsojien ihasteltavaksi toinen toistaan päräyttävämpiä seksploitaatiokohtauksia. Elokuvan edetessä nähdään ryhmäseksiä hevosen selässä, maisemavaunuraiskaus sekä nuoren tytön huumaus ja siitä seuraava hyväksikäyttö.

Elokuvan varsinainen juoni on heppoinen: Kyokon Tokiossa asuva ystävä Midori syyttää häntä veljensä kuolemasta. Löyhästi toisissaan kiinni olevien tapahtumien virratessa eteenpäin Kyoko saa Midorin leppymään ja päätyy opettamaan nuorikolle ja hänen kokemattomalle poikaystävälleen seksistä kaiken olennaisen ennen paluutaan Pariisiin.

Tokyo Emmanuellella ei ole juurikaan tekemistä Emmanuelle Arsanin kuuluisan alkuperäistekstin kanssa, mutta se tuskin ketään aikoinaan haittasi, sillä pelkkä Emmanuelle-nimi riitti kertomaan millaisesta elokuvasta on kyse. Länsimaalaisille katsojille elokuva antoi mahdollisuuden kurkistaa eksoottiseen Aasiaan miellyttävissä merkeissä ja yhdisti muutenkin eurooppalaista ja aasialaista seksploitaatiota hallitusti. Ensimmäiseen pääosarooliinsa valittu Taguchi oli kasvojensa ja vartalonsa puolesta nappivalinta ja vetosi varmasti molempien maanosien katsojiin.

Tokyo Emmanuelle on erittäin rönsyilevästä luonteestaan huolimatta muistettava ja monipuolinen seksploitaatioklassikko. Jo pelkkä kohtaus, jossa Kumi Taguchi ratsastaa hevosella meren rannalla vailla rihman kiertämää, on pätevä syy elokuvan katsomiseen.

***--
keskiarvo
toimitus
2.20/5.00 (5)
 JSSMKKMK*PI
  2.5 3.0 1.5 2.0 2.0
keskiarvo
lukijat i
2.50/5.00 (2)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18