Caroline Munro
FrightFest 2012
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12

The Seasoning House (2012)


The Seasoning House #1 The Seasoning House #2

Genre

Paul Hyettilla on elokuvaefektien tekemisestä yli kymmenen vuoden kokemus. Hänen ansioluettelostaan löytyvät muun muassa The Descent (2005), The Children (2008), Heartless (2009) sekä viimeisin Hammer-hitti The Woman in Black (2012). The Seasoning House on Hyettin ensimmäinen taidonnäyte ohjaajana eikä jää tippaakaan jälkeen yllä mainituista modernin kauhuelokuvan klassikoista.

Hyett suunnitteli alun perin ohjaavansa Black Site -nimisen psykologisen trillerin, mutta tuottajat eivät uskaltaneet sijoittaa kahta miljoonaa puntaa efektigurun esikoisohjaukseen. Tyylikäs väkivaltarypistys The Seasoning House syntyi selvästi halvemmalla ja lopputuloksesta voi päätellä puntien matkaavan jatkossa helpommin Hyettin projekteihin. Hyett sai tuottajien taholta lähes täydellisen ohjausrauhan, vaikka elokuvan äärimmäinen väkivalta ei varmasti ole kaikkien mieleen. FrightFestin maailmanensi-iltayleisön mieleen The Seasoning House sen sijaan oli, ja iski yli 1300 paikalle eksyneelle sielulle luun kurkkuun.

The Seasoning House [1]
The Seasoning House [2]

The Seasoning Housen tapahtumapaikka on tuntemattomaksi jäävässä Balkanin maassa sijaitseva bordelli vuonna 1996. Alueen kauneimmat tytöt on kaapattu vangeiksi taloon ja heidän ainoa tehtävänsä on palvella sotilaiden ja muiden asiakkaiden tarpeita. Naiset ovat kuin sänkyihin kahlittuja nukkeja, joiden viimeiset hetket koostuvat pahoinpitelystä, kidutuksesta ja hyväksikäytöstä. Mahdolliset toivonkipinät tukahdutetaan pitämällä vangit jatkuvassa huumehorroksessa.

Vankien siisteydestä huolehtii kuuromykkä orpotyttö Angel (Rosie Day), jonka talon johtaja Viktor (Kevin Howarth) on adoptoinut palvelijakseen ja leikkikalukseen. Angel ei ole vapaa poistumaan talosta, mutta pienen kokonsa puolesta hän mahtuu salaa liikkumaan huoneiden seinien sisäpuolelle jääviä ahtaita käytäviä pitkin. Angel koettaa elää talossa mahdollisimman huomaamattomasti eikä juurikaan kiinnostu muista asukkaista. Hän tuntee kuitenkin sympatiaa Vanya-nimistä vankia (Dominique Provost-Chalkley) kohtaan ja ongelmat syvenevät.

The Seasoning House on tarkkarakenteinen elokuva, joka etenee Hyettin täydellisessä hallinnassa olematta liian ennalta-arvattava. Toisinaan se tasapainoilee turhan uhkaavasti eksploitaation rajalla, mutta onnistuu aina palaamaan kunnialla takaisin asiaan. Tarina kieppuu painajaismaisesta kärsimysnäytelmästä kohti epätoivoista kostoa hellittäen vasta viimeisessä näytöksessä. Erikoisefekteihin on luonnollisesti panostettu paljon. Vaikka kuviin onkin usein lisätty materiaalia tietokoneavusteisesti, niin veren ja maskeerausten osalta cgi:n käyttö on onneksi minimissä.

Todella vahvan suorituksen tekevä Rosie Day valittiin Angelin rooliin 120 hakijan joukosta. Rosie on hentorakenteinen, pienikokoinen ja kasvoiltaan tyttömäisen ujo. Koska Angel on kuuromykkä, korostuu suorituksen fyysisyys entisestään. Angel on täydellinen kontrasti verrattuna elokuvan mielipuolisen sadistisiin mieshahmoihin, joille naiset ovat pelkkiä mielihyvän välineitä. Hyett tietää hahmojen vastakkaisuuden ja käyttää sitä hyväksi useassa kohtauksessa erittäin onnistuneesti.

Versioinfo (12.10.2012):

The Seasoning House nähdään Suomessa Night Visions Maximum Halloween 3012 -festivaaleilla, jotka järjestetään Helsingissä 31.10 - 4.11.2012.

***½-
keskiarvo
toimitus
3.10/5.00 (5)
 SMJMJM*EMPI
  3.5 3.5 3.0 2.5 3.0
keskiarvo
lukijat i
3.25/5.00 (4)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  0 (4)
0%
The Seasoning House (2012)  The Seasoning House (2012)  
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12